Διαιρούμενες δισκόπλακες

Η ειδική γκάμα για αυτοκίνητα υψηλής κατηγορίας

Εξαρτήματα που κατασκευάζονται με προσαρμοσμένη τεχνική προσέγγιση και ειδικές λύσεις.

Η γκάμα περιλαμβάνει δισκόπλακες από σύνθετο υλικό (καπέλο αλουμινίου και επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο ενωμένα με χαλύβδινους πείρους), πλευστές δισκόπλακες (καπέλο αλουμινίου και επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο ενωμένα με ασφαλιστικά κουζινέτα) και δισκόπλακες σύνθετης χύτευσης (χαλύβδινο καπέλο και επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο που έχουν χυτευθεί μαζί).

Χάρη σε αυτές τις τεχνολογικές λύσεις, η Brembo εγγυάται επίσης ανώτερη απόδοση σε ακραίες συνθήκες, μεγαλύτερη αντοχή των δισκόπλακων των φρένων, βέλτιστη οδηγική άνεση και μείωση του βάρους του συστήματος πέδησης. Η γκάμα καλύπτει μοντέλα premium ορισμένων από τους πιο σημαντικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως Audi, Mercedes και Bmw.
Πλευστές δισκόπλακες φρένων: οι καλύτερες όλων
Η γκάμα πλευστών δισκόπλακων φρένων περιλαμβάνει 26 κωδικούς που προέρχονται απευθείας από την παραγωγή ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης της Brembo. Η γκάμα περιλαμβάνει τις πιο αποκλειστικές και αποδοτικές εφαρμογές που απαιτούν υψηλής απόδοσης συστήματα πέδησης και οι οποίες μπορούν να διασφαλιστούν μόνο από την εμπειρία της Brembo στους αγώνες ταχύτητας.

Οι πλευστές δισκόπλακες των φρένων έχουν καπέλο αλουμινίου που διασφαλίζει σημαντική μείωση της μη αναρτημένης μάζας, με θετικές επιδράσεις στην άνεση, τον χειρισμό και την κατανάλωση καυσίμου/τις εκπομπές. Η απόδοση του συστήματος φρένων βασίζεται στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ένωση του καπέλου της δισκόπλακας με την επιφάνεια πέδησης από ειδικό χυτοσίδηρο μέσω κουζινέτων στερέωσης. Με αυτόν τον τρόπο, όταν αυτός ο τύπος δισκόπλακας φρένου υποβάλλεται σε θερμική καταπόνηση, επιτρέπει την ακτινωτή διαστολή της επιφάνειας πέδησης, αποτρέποντας έτσι τη μόνιμη παραμόρφωση και τις τάσεις.
Dischi flottanti
Dischi flottanti e composti
Η σημασια του βαρους
Το καπέλο αλουμινίου, αντί του καπέλου από χυτοσίδηρο, επιτρέπει τη μείωση του βάρους της δισκόπλακας του φρένου κατά περίπου 15% - 30%.
Σε σχέση με το βάρους του οχήματος, η μείωση αυτή φαίνεται ελάχιστη. Ωστόσο, έχει πολύ σημαντική επίδραση στην κατανάλωση καυσίμου, στην απόδοση και στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς η δισκόπλακα του φρένου περιλαμβάνεται στο μη αναρτημένο βάρος του οχήματος.
 
Τα τελευταία χρόνια, η μείωση του βάρους του οχήματος και της μη αναρτημένης μάζας είναι ένας από τους κύριους στόχους των κατασκευαστών αυτοκινήτων, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μεγαλύτερης μείωσης της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών.
Brembo co-cast
Σύνθετη χύτευση Brembo
Η δισκόπλακα σύνθετης χύτευσης είναι η πιο πρόσφατη δισκόπλακα από σύνθετο υλικό που αναπτύχθηκε για την γκάμα Aftermarket της Brembo. Χρησιμοποιείται στις πιο πρόσφατες premium εφαρμογές της Mercedes – για την οποία η Brembo είναι ήδη ο κατασκευαστής εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης – και ξεχωρίζει επειδή χρησιμοποιεί χαλύβδινο καπέλο και επιφάνεια πέδησης από χυτοσίδηρο με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, ενωμένα μεταξύ τους με σύνθετη χύτευση.

Αυτή η τεχνολογία όχι μόνο διασφαλίζει ότι η απόδοση του συστήματος πέδησης θα είναι υψηλή, αλλά επίσης μειώνει το βάρος της δισκόπλακας κατά έως 15%, παρέχοντας επομένως μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών και βελτιωμένο χειρισμό κατά την οδήγηση.

Η δισκόπλακα σύνθετης χύτευσης της Brembo, όχι μόνο είναι απόλυτα ανταλλάξιμη με τη δισκόπλακα πρώτης τοποθέτησης, αλλά έχει περάσει τις αυστηρότερες δοκιμές στο δυναμόμετρο και έχει εγκριθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ECE-R90.