Τακάκια φρένων με φορά κατεύθυνσης

Πριν από την τοποθέτηση των τακακιών φρένων με φορά κατεύθυνσης Brembo, ελέγξτε τις οδηγίες συναρμολόγησης.
 
Τα βέλη στον αντιθορυβικό αποστάτη των τακακιών φρένων Brembo υποδεικνύουν την κατεύθυνση περιστροφής της δισκόπλακας, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την τοποθέτηση των τακακιών εντός του σώματος της δαγκάνας.

Πρέπει να βεβαιώνεστε ότι το βέλος είναι στραμμένο ακριβώς προς την ίδια κατεύθυνση στην οποία περιστρέφονται οι τροχοί κατά την κίνηση του οχήματος.
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Ορισμένες φορές, μπορεί να υπάρχουν τα κεφαλαία γράμματα L («αριστερά») ή R («δεξιά») αντί για τα βέλη, τα οποία υποδεικνύουν την πλευρά του αυτοκινήτου στην οποία πρέπει να τοποθετηθεί το τακάκι φρένων.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Άλλες ενδείξεις της παρουσίας τακακιών φρένων με φορά κατεύθυνσης είναι η εγκοπή σε σχήμα ημισελήνου στον αντιθορυβικό αποστάτη ή οι διαφοροποιημένες λοξοτμημένες επιφάνειες στο ίδιο το τακάκι.
 
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Στην πρώτη περίπτωση, συνιστάται να βεβαιώνεστε ότι η εγκοπή σε σχήμα ημισελήνου βρίσκεται στην πλευρά του τακακιού που έρχεται πρώτη σε επαφή με τη δισκόπλακα του φρένου.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Στη δεύτερη περίπτωση, η λοξοτμημένη επιφάνεια δεν επιτρέπει στο τακάκι του φρένου να ανασηκωθεί από τη δισκόπλακα κατά το φρενάρισμα. Κατά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι η μεγαλύτερη λοξοτμημένη περιοχή έρχεται πρώτη σε επαφή με τη δισκόπλακα του φρένου καθώς περιστρέφεται.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι τηρούνται οι οδηγίες συναρμολόγησης που περιλαμβάνονται στο κουτί και οι οποίες διατίθενται επίσης για λήψη από τον ιστότοπο, στη σελίδα λεπτομερειών του κωδικού τακακιού φρένων.

Τα τακάκια φρένων με φορά κατεύθυνσης Brembo δημιουργήθηκαν για βελτίωση της άνεσης του συστήματος πέδησης, επομένως εάν τα τοποθετήσετε στη λάθος πλευρά μπορεί να αυξηθούν τα επίπεδα θορύβου κατά το φρενάρισμα, να αυξηθεί η φθορά των τακακιών και να μειωθεί η απόδοση του συστήματος.

Θέλετε να ρωτήσετε κάτι άλλο;

Επικοινωνήστε με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Brembo. Οι τεχνικοί μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας το συντομότερο δυνατό!
Επιστροφή στο ευρετήριο
Τοποθέτηση και συντήρηση
Διαβάστε το επόμενο άρθρο
Λιπαντικό Brembo B-QUIET: πώς εφαρμόζεται;