Kétrészes féktárcsák

Speciális termékcsalád presztízs járművek számára

Személyre szabott technológiával és speciális megoldásokkal gyártott alkatrészek. 

A termékcsalád tagjai összetett (alumínium harang és öntöttvas fékező felület acél csapokkal összekötve), úszó (alumínium harang és öntöttvas fékező felület rögzítő perselyekkel összekötve) és egybeöntött (alumínium harang és öntöttvas fékező felület egybeöntve) féktárcsák.

Ezeknek a technológiai megoldásoknak köszönhetően a Brembo maximális teljesítményt garantál akár a legextrémebb körülmények között is, nagyobb ellenállást és optimális vezetési kényelmet biztosít, továbbá kisebb súlyú fékrendszert biztosít. A termékcsalád a legismertebb gyártók, úgymint az Audi, a Mercedes és a BMW prémium kategóriás modelljeibe kerül beépítésre.
Úszó féktárcsák: a csúcsok csúcsa
Az úszó féktárcsa termékcsalád 26 kódot foglal magában, melyek közvetlenül a Brembo OE gyártásból származnak, és a legexkluzívabb és legkiválóbb teljesítményű járművekben kerül felhasználásra, melyek olyan nagy teljesítményű fékrendszereket igényelnek, amiket csak a Brembo versenysportban szerzett tapasztalata képes garantálni. 
Az úszó féktárcsák része egy alumínium harang, amely jelentősen csökkenti a nem felfüggesztett tömeget, pozitív hatást gyakorolva a kényelemre, a fék kezelésére és a fogyasztásra/kibocsátásra. A rendszer teljesítményének javát szolgálja továbbá a féktárcsa-agy és a speciális öntöttvas fékezési felület hüvellyel vagy rögzítőpersellyel történő egyesítése. Így a két hőstressznek kitett alkatrész rugalmasan tud tágulni, így megakadályozza a tárcsa deformálódását és túlhevülés esetén a repedések kialakulását.
Dischi flottanti
Dischi flottanti e composti
A SÚLY FONTOa speciális öntöttvas fékezési felületSSÁGA
Az összetett és úszó féktárcsák alumínium harangjának köszönhetően, mivel nem öntöttvasból készülnek, a tárcsa súlya kb. 15-30%-kal csökken.
A jármű tömegével összevetve ez a csökkenés jelentéktelennek tűnhet. Ugyanakkor mégis nagy hatással van a fogyasztásra, a teljesítményre és a jármű viselkedésére, mivel a féktárcsa a jármű nem felfüggesztett tömegének része.
 
Az utóbbi években a járművek súlyának és a nem felfüggesztett tömegnek a csökkentése a gyártók egyik legfontosabb célkitűzése, hogy így tegyenek eleget a fogyasztás- és kibocsátás-csökkentéssel kapcsolatos igényeknek.
Brembo co-cast
Brembo co-cast
A co-cast féktárcsa a Brembo Aftermarket termékek összetett féktárcsa családjának legfiatalabb tagja. A legújabb prémium kategóriás Mercedeseknél alkalmazott termék – melyeknél az eredeti felszerelést is a Brembo biztosítja – legfőbb jellemzője az acél haranggal egybeöntött, magas széntartalmú öntöttvas fékezőfelület.
A fékrendszer magas teljesítményén túl, ennek a technológiának köszönhetően, akár 15%-kal is csökkenhet a féktárcsa súlya, aminek következtében csökken a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás, és jelentősen javul a jármű kezelhetősége.
A Brembo co-cast féktárcsa azonkívül, hogy az eredeti féktárcsával teljesen kompatibilis, a legszigorúbb, próbapadon végzett teszteken is jól szerepelt és elnyerte az ECE-R90 szabvány szerinti minősítést.