Féktárcsák
Prémium termékcsalád

Speciális termékcsalád presztízs járművek számára
Személyre szabott technológiával és speciális megoldásokkal gyártott alkatrészek.
A Brembo Prémium termékcsalád tagjai összetett és úszó féktárcsák, innovatív megoldásokkal, melyek a speciális alapanyagaktól, a fékezési felület megmunkálásán keresztül a dedikált hűtésig terjednek.

Ezeknek a technológiai megoldásoknak köszönhetően Brembo maximális teljesítményt garantál akár a legextrémebb körülmények között is, továbbá nagyobb ellenállást és optimális vezetési kényelmet biztosít. A termékcsalád a legismertebb gyártók, úgymint a Porsche, a Mercedes, az Audi, az Aston Martin és a BMW legszínvonalasabb modelljeibe kerül beépítésre.
Úszó féktárcsák: a csúcsok csúcsa
Az úszó féktárcsa termékcsalád 26 kódot foglal magában, melyek közvetlenül a Brembo OE gyártásból származnak, és a legexkluzívabb és legkiválóbb teljesítményű járművekben kerül felhasználásra, melyek olyan nagy teljesítményű fékrendszereket igényelnek, amiket csak a Brembo versenysportban szerzett tapasztalata képes garantálni.

Az úszó féktárcsák része egy alumínium harang, amely jelentősen csökkenti a nem felfüggesztett tömeget, pozitív hatást gyakorolva a kényelemre, a fék kezelésére és a fogyasztásra/kibocsátásra. A rendszer teljesítményének javát szolgálja továbbá a féktárcsa-agy és a speciális öntöttvas fékezési felület hüvellyel vagy rögzítőpersellyel történő egyesítése. Így a két hőstressznek kitett alkatrész rugalmasan tud tágulni, így megakadályozza a tárcsa deformálódását és túlhevülés esetén a repedések kialakulását.
A súly fontossága
Az összetett és úszó féktárcsák alumínium harangjának köszönhetően, mivel nem öntöttvasból készül, a tárcsa súlya kb. 20%-kal csökken.
A jármű tömegével összevetve ez a csökkenés jelentéktelennek tűnhet. Ugyanakkor mégis nagy hatással van a fogyasztásra, a teljesítményre és a jármű viselkedésére, mivel a féktárcsa a jármű nem felfüggesztett tömegének része.

Az utóbbi években a járművek súlyának és a nem felfüggesztett tömegnek a csökkentése a gyártók egyik legfontosabb célkitűzése, hogy így tegyenek eleget a fogyasztás- és kibocsátás-csökkentéssel kapcsolatos igényeknek.