Nieuws

VOORJAARS CHECK-UP: HOE GOED ZIJN UW REMMEN?

23 maart 2018

Met de zomer in aantocht kan het geen kwaad wat aandacht te schenken aan het remsysteem van uw auto.

Mildere temperaturen, langere dagen. Heerlijk de zomer komt er weer aan! Maar pas op: een door de winter verzwakt gestel is in het voorjaar vaak ook extra kwetsbaar voor allerlei omgevingsinvloeden.
Gelukkig zijn die verhoogde gezondheidsrisico's met een medische controle echter goed te voorkomen. Met uw auto is het precies zo: de winterse kou, regen en pekel doen meestal een aanslag op de conditie van het remsysteem.
En wanneer u bij het aanbreken van de lente de winterbanden weer verruilt voor zomerbanden en thuis een voorjaarsschoonmaak houdt, is het daarom ook een goed idee om de remschijven en remblokken te laten controleren.

Hieronder vindt u een aantal adviezen van 'Dokter Brembo' om slijtageverschijnselen van de remmen tijdig te herkennen en te verhelpen om zo het remsysteem van uw auto in topconditie te houden.
 
DIAGNOSE: WANNEER IS HET TIJD VOOR NIEUWE REMBLOKKEN OF REMSCHIJVEN?
De periodieke controle van de remmen is doorgaans voorgeschreven na elke 15.000 of 20.000 kilometer. Wanneer zich verschijnselen voordoen als trillingen of kraken, of wanneer het waarschuwingslampje voor de remmen gaat branden, is het echter zaak zo snel mogelijk een controle te laten uitvoeren. Nog beter is het om problemen voor te blijven! Het verwisselen van de winterbanden
is een ideale gelegenheid om niet alleen de profieldikte van de banden te laten controleren, maar ook te laten nagaan of de dikte van de remschijven en remblokken nog voldoende is.
 
SCHIJVEN EN BLOKKEN: HET GAAT OM DE DIKTE
Een uitgemergeld uiterlijk duidt meestal niet op een blakende gezondheid.
Op dezelfde manier is de conditie van de remschijven en remblokken af te lezen aan hun dikte! Voor remschijven is door de fabrikant een minimale dikte voorgeschreven waarbij het remoppervlak nog voldoende is om een veilige remwerking te garanderen, de Min TH (Minimum Thickness ). Ook de remblokken moeten worden vervangen wanneer ze een bepaalde minimumdikte bereiken, wat eenvoudig met behulp van elektrische of akoestische slijtage-indicatoren is na te gaan of door een monteur kan worden vastgesteld.
Een belangrijk voorschrift is bovendien dat bij het vervangen van de schijven ook de remblokken, die over het algemeen twee keer zo snel slijten, moeten worden vervangen.
 
LET OP DE TEMPERATUUR!
Een hoge luchtvochtigheid is niet goed voor het remsysteem. Wanneer vocht uit de buitenlucht door de slangen wordt geabsorbeerd en het hydraulisch circuit binnendringt, zorgt dit voor een gevaarlijke verlaging van het kookpunt van de remvloeistof, die vanwege zijn hygroscopische aard het vocht als een soort spons opneemt. Bij opwarming van het remsysteem kan hierdoor het verraderlijke vapour lock-effect optreden: de remvloeistof gaat koken en er vormen zich dampbellen in het circuit, wat een vertraagde reactietijd van de remmen en daardoor langere remweg tot gevolg heeft. Ook in dit geval is voorkomen beter dan genezen door de remvloeistof overeenkomstig de door de fabrikant voorgeschreven intervallen te controleren en vervangen.
 
EN HOE ZIT HET MET DE REMKLAUWEN?
Alles kan verouderen, alles kan kapot gaan. Wanneer de remklauwen niet goed functioneren, is dat doorgaans te wijten aan normale slijtage. Slechts in een enkel geval gaat het om een defect. Het rijden onder winterse omstandigheden versnelt de slijtage als gevolg van de inwerking van pekel die op de weg wordt gestrooid om gladheid te bestrijden. Vraag uw garage om de remklauwen zorgvuldig te controleren, zodat u van een goede remwerking verzekerd bent. Als alternatief voor nieuwe remklauwen heeft Brembo ook een breed aanbod aan gereviseerde klauwen die voldoen aan de dezelfde technische eisen als nieuwe.
 
WAT WE NOG MEER DOEN
Wij zien het als onze taak ervoor te zorgen dat uw auto beschikt over een deugdelijk en veilig remsysteem.
U kunt ons helpen bij het waarborgen van uw veiligheid door gelegenheden als het wisselen van de winterbanden of de aanschaf van nieuwe banden te baat te nemen om het gehele remsysteem van uw auto te laten controleren.
Om de kans op mankementen te verkleinen, bieden we naast onze adviezen voor seizoenscheck-ups ook een reeks oplossingen die slijtageprocessen vertragen en de betrouwbaarheid van onze remcomponenten verhogen.
Zo bieden we bijvoorbeeld met UV-coatingtechnologie gelakte schijven die zich kenmerken door een hogere bestendigheid tegen corrosie, vocht, hoge temperaturen en pekel. De UV-coatingtechnologie is bovendien een stuk beter voor het milieu doordat geen gebruik wordt gemaakt van oplosmiddelen en het lakproces veel energiezuiniger is.
Verder combineert ons nieuwe smeermiddel B-QUIET, dat moet worden aangebracht op de contactvlakken tussen klauw en blok, een aanzienlijke verbetering van het remcomfort met een optimale bescherming van de remdelen tegen corrosie.
Met hun hoger dan wettelijk voorgeschreven kookpunt garanderen de remvloeistoffen van Brembo ten slotte een superieure bescherming tegen vapour lock en een effectieve remwerking onder alle rijomstandigheden.