Montage en Onderhoud

Directionele remblokken
Controleer voorafgaand aan de montage van de directionele Brembo-remblokken de in de doos aanwezige montage-instructies.
 
De pijltjes op het geluiddempende plaatje van de Brembo-remblokken geven de draairichting van de remschijf aan en moeten derhalve in overweging worden genomen bij de montage van de remblokken in het lichaam van de remklauw.

Zorg ervoor dat de pijl in exact dezelfde richting wijst als de draairichting van de wielen tijdens het rijden.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Het kan gebeuren dat in plaats van de pijltjes de hoofdletters L “left” (links) of R “right” (rechts) staan aangegeven, om aan te geven op welke zijde van het voertuig het remblok gemonteerd moet worden.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Andere aanwijzingen voor de aanwezigheid van een directioneel remblok kunnen de aanwezigheid van een halvemaanvormige inkeping op het geluiddempende plaatje zijn, of gedifferentieerde afschuiningen op het remblok zelf.
 
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
In het eerste geval moet ervoor gezorgd worden dat de halvemaanvormige inkeping geplaatst wordt aan de zijde van het remblok dat als eerste contact maakt met de schijf.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
In het laatste geval verhindert de afschuining dat het remblok tijdens het remmen van de remschijf loskomt. Tijdens de installatie moet worden opgelet dat de grootste afschuining als eerste contact maakt met de draaiende schijf.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
In al deze gevallen is het belangrijk om de in de doos aanwezige montage-instructies in acht te nemen; deze instructies kunnen ook gedownload worden op de website, via de detailpagina van de code van het remblok.

De directionele remblokken zijn ontworpen om het comfort van het remsysteem te verbeteren. Als ze aan de verkeerde zijde worden gemonteerd, kan dit leiden tot meer geluid tijdens het remmen, verhoogde slijtage van de remblokken en vermindering van de prestaties van het systeem.
Hebt u nog meer vragen?
Neem contact op met de helpdesk van Brembo. Onze technici zullen zo spoedig mogen antwoorden!!
Terug naar inhoudsopgave
Montage en Onderhoud
Lees het volgende artikel
Smeermiddel Brembo B-QUIET: hoe moet het worden aangebracht?
Brembo Parts close
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Ontvang updates over nieuwe producten, content op het gebied van technische ondersteuning en al het nieuws uit de wereld van Brembo.
Meld u nu aan!