Brzdové doštičky Xtra: veci, ktoré možno neviete

Možno ste už o tom počuli, ale možno ešte neviete všetko.
Napríklad: vedeli ste, že brzdové doštičky Xtra je možné nasadiť aj pri štandardných brzdových kotúčoch?
 
Zistite viac: prečítanie vám zaberie iba 1 a pol minúty!
 
Dokonalý pár: Doštičky Xtra a kotúče Max
Možno to už viete, ale prečo sú doštičky Xtra ideálnym partnerom pre kotúče Max a Xtra? Produktový manažér skupiny Brembo, Stefano Previtali, vysvetľuje: „Brzdové doštičky Xtra sú vyrobené zo špeciálnej zmesi BRM X L01, ktorá je navrhnutá tak, aby zlepšila vlastnosti výkonných brzdových kotúčov v Aftermarket sortimente Xtra a Max. Optimalizujú svoju úroveň výkonu a pocit na pedále, ako aj úroveň komfortu a životnosť“.
 
Vynikajúci výkon…
Koeficient trenia brzdových doštičiek Xtra je stabilný za všetkých podmienok použitia, a to vďaka rovnomernému rozloženiu teploty a tlaku, ktoré zabraňuje vzniku horúcich miest na brzdnej ploche, a tým zabraňuje vibráciám. Vynikajú tiež dokonalou moduláciou reakcie pedálu, ktorá ponúka úplnú kontrolu nad brzdením a bezkonkurenčný výkon pre spokojnosť s jazdou.

…bez kompromisov v oblasti pohodlia a bezpečnosti
Bolo preukázané, že zmes BRM X L01 nielen zlepšuje výkon pri používaní, ale tiež zaisťuje maximálnu úroveň pohodlia, čo ju robí vynikajúcou aj pri najintenzívnejšom použití. 
Udržanie konštantnej úrovne výkonu počas cyklov vysokej teploty a následných studených cyklov je navyše najlepšou zárukou stáleho a bezpečného brzdného výkonu.
 
Zabehnutie je dôležité!
Rovnako ako pri všetkých komponentoch brzdovej sústavy, aj tu je dôležité, aby boli brzdové doštičky Brembo Xtra správne zabehnuté. Na prvých 200 – 300 km odporúčame brzdiť postupne, vyhýbajte sa prudkému a náhlemu brzdeniu, pretože by to mohlo narušiť dokonalé lícovanie medzi brzdovým kotúčom a doštičkou.
 
Je možné ich namontovať aj so štandardnými kotúčmi, čo poskytuje výhodu v porovnaní so štandardnou doštičkou.
Brzdové doštičky Xtra je možné použiť aj so štandardnými kotúčmi so štandardnou brzdnou plochou (bez otvorov alebo drážok). V takom prípade zaručujú vyšší súčiniteľ trenia ako štandardná zmes, pričom si zachovávajú vynikajúcu úroveň komfortu a najazdených kilometrov za všetkých jazdných podmienok. Ako zdôrazňuje Stefano Previtali: „Mali by sme pamätať na to, že brzdové doštičky Xtra sú výsledkom skúseností spoločnosti Brembo so športovými a vysoko výkonnými automobilmi, pre ktoré sú komfort a vynikajúci výkon nevyhnutné“.
 
Nie sú vhodné na použitie na trati, ani príležitostné.
Brzdové doštičky Xtra a kotúče Max a Xtra boli vyvinuté a testované na výkonnostné použitie, ale výlučne na ceste. Pre použitie na pretekárskej dráhe ponúka spoločnosť Brembo vo svojom rade High Performance výrobky určené pre toto konkrétne použitie, ktoré uspokoja všetky očakávania vodiča.
 
Zobrazuje doštičky Xtra a kotúče Max a Xtra

Je ešte niečo, na čo sa chcete opýtať?

Kontaktujte tím technickej podpory Brembo. Naši technici sa vám ozvú čo najskôr!
Návrat na zoznam
Ako si vybrať správny výrobok
Prečítajte si nasledujúci článok
Aká je tá správna brzdová kvapalina pre moje auto?
Zásady ochrany osobných údajov">