17 juli 2020

Alle Brembo-nyheder til F1-sæsonen

Udviklingen for Brembo-bremsesystemer, der konkurrerer i F1 mesterskabet

Brembo bekræfter sit engagement i Formel 1 verdensmesterskabet som blev startet med det østrigske GP.
Takket være erfaringerne i 45 Formel 1-sæsoner har Brembo skabt tilpassede bremsesystemer til hvert hold.
 
Alle Brembo-nyheder til F1-sæsonen
 
Seks løsninger af karbon skiver
Den aerodynamiske opsætning af de enkle sæder, der er defineret for 2020, adskiller sig ikke specielt fra sidste sæson, men med forbedringen i motorens ydelse øges de øverste hastigheder, der involverer længere bremsning.

De fleste enkeltsæder bruger 32 mm tykke kulstofskiver foran og 28 mm skiver bagpå. Afhængig af de forventede temperaturer under den enkelte Grand Prix og den specifikke racestrategi kan hver chauffør vælge mellem seks forskellige skivekløsninger til fronten og to forskellige skiveløsninger bagpå.

Hvis Brembo i 2019 tilbød holdene tre typer skiver til fronten (1480 huller - Very High Cooling - arrangeret på 7 rækker som den mest ekstreme løsning; 1250 huller -High Cooling - arrangeret på 6 rækker; 800 huller - Medium Cooling - arrangeret på 4 rækker), i 2020 bekræftes disse tre forskellige ventilationer, men hver specifikation præsenteres også med en bearbejdning på den udvendige diameter, den såkaldte “groove“.
Den nye familie af skiver med "groove" er kendetegnet ved forarbejdning på den ydre diameter af skiven, hvilket skaber et afsnit, der divergerer fra luften, og som igen kommer ud af skivens ventilationshuller. Denne geometri giver mulighed for større materiale køleeffektivitet. 
Især tilpasser løsningen med 7 rækker huller med ”groove” sig til de strengeste kredsløb for bremsesystemet, såsom Shakir-kredsløbet i Bahrain, Marina Bay-kredsløbet i Singapore, Montreal-kredsløbet i Canada og Yas-kredsløbet Marina i Abu Dhabi. På spor som disse kan temperaturen på skiverne nå toppe på op til 1.200 °.
 
Bagpå forbliver der dog to løsninger bekræftet: 1250 huller (High Cooling), arrangeret i 5 rækker; 800 huller (Medium Cooling) arrangeret i 3 rækker.
 
Søg efter lethed
Brembo arbejder fortsat med bremsesystemet med et særligt fokus på den maksimale miniaturisering af de stykker, der udgør  Brake by Wire og lysningen af af aluminium-litium-kalipre. Brembo vil levere de traditionelle 6-stempels calipre, maksimal værdi fastlagt i forordningen, til 8 ud af 10 hold.
 
Samtidig har virksomheden forsøgt at øge reaktionsevne og hermed BBW-enhedernes reaktionshastighed: integrationsniveauet med bilerne stiger, og i 2020 vil hele 4 hold bruge Brake by Wire Brembo.
 
Tilpasning, telemetri og vedligeholdelse
Hvert hold definerer i henhold til bilens specifikke behov sammen med Brembo-ingeniører det ideelle forhold mellem vægt og stivhed, som bremsekaliprene skal have. De sofistikerede designmetoder har givet os mulighed for, for hvert hold, at designe en model af bremsekaliper, der har gjort det muligt for os at optimere det ønskede vægt-stivhedsforhold. I dette scenarie vil nogle hold foretrække lettere, men også mindre stive kalipre, mens andre vælger mere konservative løsninger, der er kendetegnet ved større stivhed, men også større vægt. En delikat balance, der fører Brembo til udvikle bremsesystemet for hvert hold på en autonom og separat måde.

Ved hjælp af sensorer kender holdene temperaturer på skiver og kalipre. Baseret på disse data sendes alle rapporter til chaufføren for ændring af bilens bremsebalance: denne meddelelse opstår, når der registreres afvigelser i forhold til prognoserne.
Hvad angår kulstofbelægninger, tilbyder i 2020 holdene et valg mellem to forskellige blandinger.

I gennemsnit bestiller hvert hold 10 til 15 sæt Brembo kalipre om året: dette antal giver dig mulighed for sikkert at håndtere ulykker og manglen på tilgængelighed af nogle sæt til revision. Nogle hold fortsætter derimod med en anden rækkefølge, hvor de forudser en udvikling i løbet af sæsonen og derfor en efterfølgende ordre på endnu mere optimerede kalipre.

Brugstiden for en Formel 1-kaliper overstiger ikke 10.000 km, i hvilken der planlægges periodiske revisioner, der udføres direkte af Brembo inden for dens produktionsafdelinger. Hvad angår friktionsmaterialet forbruger hvert hold fra 150 til 300 skiver og op til 600 belægninger.
Privatlivspolitik">