12 november 2020

Bremseskive med ventilation med finner mod pinde: forskellene

Ydeevne, holdbarhed og modstand: Lad os opdage alle fordelene ved bremseskiver med pind venlation!

Hvorfor ventilerede skiver bruges?

 
De termiske spændinger i en bremseskive er meget tunge; i virkeligheden omdannes al energi  besiddet af køretøjet til varme, der genereres i skivens/belægningens interface, og den lokale temperaturstigning er betydelig. Afhængig af den forskellige varmeledningsevne af skivenes støbejern og belægningens friktionsmateriale bemærkes det, at i de fleste tilfælde absorberes mere end 80% af den genererede varme af skiven.
 
Skivens køling er derfor afgørende for, at bremsesystemet fungerer korrekt. Dette sker gennem luftcirkulationen på grund af køretøjets bevægelse, men frem for alt på grund af luftens bevægelse induceret af selve skivens rotation.
Afhængig af mængden af varme, der skal spredes, skal der træffes passende løsninger for at sikre korrekt bremsedrift Løsningen, der generelt anvendes til at øge varmevekslingsoverfladen med luften, er anvendelsen af ventilerede skiver med en passende bredde på ventilationskanalen og med stadig mere effektive former for ventilation. Disse sikrer bedre køling end solide skiver, som derfor hovedsageligt bruges på bagakslen til mellemstore biler eller på forakslen på kompakte biler og bybiler.
 
Brembo har allerede patenteret PVT pin ventilation (Pillar Venting Technology) der, takket være pindenes form og fordeling er i stand til at skabe luftcirkulation inde i ventilationskammeret, hvilket muliggør større fjernelse af varme:  desuden er pindenes position  sådan, at den skaber en gpd barriere mod dannelse og ekspansion af revner.
 
Fra 90’erne til i dag har denne type teknologi gennemgået konstamt udvikling, især forbedret ydeevne ved anvendelse på tunge køretøjer, der udsættes for stærke termiske belastninger.
 
Den seneste Brembo-innovation er PVT plus-patentet dedikeret til de mest effektive lastbiler og biler, hvilket yderligere forbedrer bremseevnen ved at inkorporere alle de tidligere udviklede teknologier.
 
Bremseskive med ventilation med finner mod pinde: forskellene
 

Hvilke forbedringer tilbyder PVT-ventilation sammenlignet med konventionel ventilation?

 
De høje temperaturer, der udvikler sig under bremsning, fører til slid på skiven over tid, hvilket resulterer i en reduktion i bremseevne og overdreven slid på belægningerne.
 
PVT-ventilation øger takket være et bedre kølesystem modstandsdygtigheden over for termiske revner med 40%, hvilket reducerer slid og øger den gennemsnitlige levetid for bremseskiver og belægninger.
 
Brembo har fortsat med at forbedre kvaliteten af PVT-ventilerede skiver over tid ved at implementere T Pillar og Star Pillar-patenterne til lastbilmarkedet. 
T Pillar løsningen er designet til at undgå infiltration af partikler til truckens skiveventillationskammer, mens Star Pillar løsningen yderligere øger modstanden mod termiske revner.
 
Også takket være den viden, der er erhvervet gennem udviklingen af disse patenter, har det været muligt at skabe systemet PVT Plus dedikeret til både lastbilmarkedet og bilmarkedet i segmentet premium sedans og højtydende biler.
 
Hvad består PVT Plus-løsningen af?

Hvad består PVT Plus-løsningen af?

 
PVT Plus forbedrer ventilationen yderligere, hvilket sikrer den yderligere forlængelse af levetiden for bremsebelægninger og skiver.

Pindenes særlige form, kaldet et latinsk kors, og deres arrangement øger modstanden mod termiske revner med 30% ud over reduktionen af skivens masse op til 10%.

Dette skaber flere fordele, ikke kun ved bremsning, men også for køretøjets samlede ydeevne. Faktisk betyder lavere vægt også lavere forbrug, lavere CO2-emissioner og forbedret kørehåndtering.
 

Hvordan omsættes alt dette til kørselssikkerhed?

 
For at sikre høj sikkerhedsydelse i hvert bremsesystem giver det nye PVT Plus ventilationssystem forskellige geometrier for hver skive, specielt designet til at tænke på specifikationerne for det køretøj, som skiven skal monteres på.
 

Og med hensyn til service og vedligeholdelse?

 
I tilfælde af skiver med buede finner og orienteret ventilation, hvor der er tilvejebragt en skive til højre hjul og en anden til venstre hjul, muliggør brugen af PVT Plus-løsningen udskiftning af begge skiver med en enkelt reference, der , på grund af den høje ydeevne, garanterer den samme eller højere performance end skiver med orienterede finner. Dette udmønter sig i større enkelthed i montering og styring af reservedele.
 
Privatlivspolitik">