25 juni 2020

Sommer 2020: bilernes revance

I en fredelig sommer må du ikke undervurdere vigtigheden af en bremsekontrol

I lang tid efterlod vi vores biler i garagen eller på fortovet. Opfordringen til at køre så lidt som muligt ud medførte en aflastning af hovedvejene, men frembragte også en slags afholdenhed hos dem, der var vant til at køre hver dag.
 
Klar, gå: lad os køre
I sommer vil vi være kunne kompensere for tabt tid: mangel på tilgængelige flyvninger og ønsket for mange om at opgive fly og tog øger brugen af biler til ferie.

Netop af denne grund vil vi gerne have, at vores bil kører som et schweizisk ur, også hundreder af kilometer hjemmefra. Svaghederne indgår ikke i ferieplanen, hvilket i endnu højere grad gælder for bremsesystemet.
 
Kør forbi brembo expert mekanikeren
Af disse grunde anbefaler vi kraftigt, inden afgang, at lade bilen kontrollere, om muligt af en kvalificeret Brembo Expert-mekaniker: takket være den tekniske uddannelse, der er garanteret af Brembo, vil bilen blive underkastet en komplet kontrol.
 
Den professionelle vil især tjekke:
  • niveauet for væsker (kølevæske, bremsevæske og sprinklervæske) og deres opbevaringstilstand 
  • tykkelsen af bremsebelægninger og -skiver
  • tilstedeværelsen af eventuelle riller eller revner på overfladen af skiverne
  • bremsecaliprenes sundhedstilstand som helhed
  • bilens lysstilstand (positionslys, nær- og fjernlys, tågelygter, stoplygter, blinklys osv)
  • bilbatteri
  • klimaanlæggets betjening
  • ldækslid og tryk
 
Naturligvis skal alle disse komponenter være i fremragende stand, fordi hvis blot en af dem er overdrevent slidt (belægningen eller skiven) eller ikke er perfekt funktionel (caliper eller andre hydrauliske komponenter i bremsesystemet) eller har mistet en del af sin kapacitet (bremsevæsken) er det endelige resultat en dårlig bremsning, enten fordi det endelige resultat er dårlig bremsning i forhold til det øjeblik, hvor pedalen trykkes ned, eller  fordi den ikke er særlig effektiv.
 
 
 
 
Og ved udkørslen fra værkst edet…
De, der mener, at ethvert muligt problem definitivt ligger bag, når bilen er afhentet hos mekanikeren, tager helt fejl. Da der er tale om mekaniske og hydrauliske komponenter, kræves en indkøringsperiode på ca. 300 km for at gøre det bremsesystem perfekt operationelt.

Indenfor dette kilometerinterval anbefales det ikke at stresse friktionsmaterialet for meget.
Det er bedre at undgå pludselig bremsning og undgå at lægge belastning på bremserne i lang tid. Tværtimod er det at foretrække at bruge bløde og korte opbremsninger for at tillade den korrekte tilpasning mellem belægninger og skiver.

Hvis den type rejse, du har til hensigt at foretage, involverer kraftig brug af bremsesystemet, er det bedre at bringe bilen til kontrol af bremserne og eventuelt udskifte de mangelfulde komponenter flere dage før afrejsen, således at der er mulighed for indkøring under de i de ideelle betingelser.
 
Vær opmærksom på det tredje hjul
Selv med bremsesystemet under optimale forhold må vi ikke glemme, at plads og bremsetid også hænger sammen med det sæt dæk, der er monteret på bilen. Faktisk kan der for den samme førers responstid og bremsesystemets karakteristika opnås meget forskellige resultater afhængigt af de anvendte dæk.

For at overføre hele bremsemomentet på asfalten er det nødvendigt med det kvalitetsdæk i god stand og pumpet med det rigtige tryk. Sidstnævnte er omvendt proportionalt med mængden af gummi, der kommer i kontakt med asfalten: hvis de er for flade, øges bremseafstandene, hvis de er for hævede, gør de det vanskeligere at kontrollere bilen under bremsning.

I løbet af ferien anbefales det derfor ofte at kontrollere dæktrykket for ikke at løbe ind i længere og potentielt farligere opbremsninger end forventet.
 
Advarsel! Ud over at kontrollere bilen, inden man tager ud på en lang rejse, er det vigtigt at huske at udføre den periodiske eftersyn - forudsat som en lovlig forpligtelse - og de kuponer, der er pålagt af Producenterne  med faste frister.
Privatlivspolitik">