Yönlü Fren Balataları

Brembo yönlü fren balatalarını takmadan önce montaj talimatlarını kontrol edin.
 
Brembo fren balatalarının gürültü önleyici ara sacının üzerindeki ok işaretleri diskin dönüş yönünü gösterir, yani balatalar kaliper gövdesinin içine takılırken bu ok işaretlerine dikkat edilmelidir.

Okun, tam olarak araç hareket halindeyken tekerleklerin döndüğü yönü gösterdiğinden emin olmanız gerekir.
 
Brembo yönlü balata düzeneğinin çizimi
 
Bazen arabanın fren balatasının takılması gereken tarafını göstermek amacıyla oklar yerine “sol” için büyük L, “sağ” için ise büyük R harfini görebilirsiniz.
 
R - sağ (sağ) ve L - sol (sol) harflerini izleyen Brembo yönlü balata düzeneğinin çizimi
 
Yönlü fren balatası varlığını gösteren diğer işaretler gürültü önleyici ara sacın üzerinde hilal veya yarım ay şeklinde bir kesik veya balatanın üzerindeki farklı yivlerdir.
 
 
Hilal şeklinde oymalı yönlü tablet
 
Birinci durumda yarım ay şeklindeki kesiğin balatanın fren diskine ilk temas ettiği ön kenarda görüldüğünden emin olmanız önerilir.
 
Okla gösterilen yönü izleyerek bir diske monte edilmiş balata
 
İkinci durumda ise yiv fren balatasının frenleme sırasında kalkmasını engeller. Montaj sırasında büyük yiv alanının dönerken fren diskine ilk temas eden alan olduğundan emin olun.
 
Oklarla gösterilen yönü izleyerek balataların doğru montajının resmi
 
Her durumda, kutunun içinde bulabileceğiniz ve web sitesinde fren balatası kodunun ayrıntı sayfasına giderek indirebileceğiniz montaj talimatlarına mutlaka uyun.

Brembo yönlü fren balataları frenleme sisteminin konforunu iyileştirmek için üretilmiştir, bu nedenle bu balataları yanlış tarafa takmak frenleme sırasında gürültüyü, balata aşınmasını artırabilir ve sistem performansını düşürebilir.

Sormak istediğiniz başka bir şey var mı?

Brembo teknik destek ekibiyle iletişime geçin. Teknisyenlerimiz sizinle en kısa zamanda iletişime geçecek.
Dizine geri dön
Bakım
Sonraki makaleyi oku
Yönlü fren diskleri
Gizlilik Politikası">