20 Haziran 2019

Brembo Xtra: Diskler ve balatalar birbiri için üretildiğinde

Brembo Xtra balatalar ile Max ve Xtra fren disklerinin birleşik hareketi her durumda en iyi frenleme performansını sağlar. Haydi kusursuz eşleştirmenin tüm sırlarını keşfedelim.

Birlikte güç, yani frenleme gücü söz konusudur. Aslında frenleme sisteminin kusursuz çalışması da farklı bileşenler arasındaki iş birliğine bağlıdır. Diskler ve balatalar yüksek kaliteliyse ve optimum etkileşim için tasarlanmışsa tüm frenleme sistemi bundan yarar görür. Kavrama, performans ve pedal hissi ama aynı zamanda konfor ve dayanıklılık: Frenleme avantajları bakımından Xtra ve Brembo Max spor diskleri Brembo Xtra balatalara eşlik etme açısından benzersizdir. Ayrıca herkes her türlü eşleşmeyi sürdürmek için aşınmanın kaçınılması gereken ana güçlüklerden biri olduğunu bilir. Uzun vadede yıpranma disklerin aşınmasına yol açabilir ve bu da balata bozunma sürecini hızlandırabilir. Aynı korozif dinamik aynı zamanda her şey tersine döndüğünde de yani aşırı fren diski aşınmasına balata aşınmasına neden oluyorsa da gerçekleşir. Yapısal olarak aşınmış bir sistem, frenleme sırasında daha yüksek sıcaklıklara neden olarak sistemdeki tüm bileşenlerin sorunsuz biçimde birlikte bulunmasına (ve düzgün çalışmasına) verilen zarar açısından bir dizi başka sorunu tetikler.

Peki bu kısır döngüyü nasıl engelleyebiliriz? X-Range diskler ile Brembo Xtra balataların sunduğu birleşik avantajlardan yararlanarak. Bu nedenle şimdi özellikleri ayrıntılı bir şekilde inceleyelim:
 
30’dan farklı bileşen: Bir bileşik sonsuz (veya neredeyse sonsuz) olduğunda
 
Brembo Xtra fren balatası bileşiğinde şirketin gelişmiş AR-GE merkezinde geliştirilmiş özel bir malzeme kullanılır ve bu malzeme 30 farklı bileşenden oluşmuştur. BRM X L01 geleneksel olarak bu kategorideki balatalar için kullanılan bileşiklere kıyasla Brembo Satış Sonrası disklerin avantajlarını artıran yüksek bir sürtünme katsayısını garanti ederek her türlü sıcaklıkta kararlı ve atak frenleme sağlar. Brembo'nun yarış ve OEM’deki deneyimine dayanan bu yeni çözüm sportif bir sürüş tarzını sevenler için konfor ve dayanıklılık bakımından bile en iyi performansı sağlamak için daha da geliştirilmiştir. Xtra balatalar pedal hissi bakımından tüm frenleme aşamalarında son derece modüler bir pedal ve tam kontrol sağlar. Böylece kara yolunda sportif sürüş etkinliğinde bile sürüş konforu sağlanır ve sürtünme katsayısının kararlılığı eşit basınç ve sıcaklık dağılımı sağlayarak frenleme yüzeyinde hassas noktalar oluşmasını engeller, dolayısıyla da rahatsız edici titreşimleri yok eder.
BRM X L01 bileşiğinin yenilikçi formülü sayesinde performans avantajları hiçbir şekilde ürünün düşük gürültü ve uzun mesafe özelliklerini tehlikeye atmaz. Ayrıca Brembo Xtra fren balatalarının performansı hem yüksek sıcaklıklarda hem de sonraki soğuk döngülerde frenleme açısından tutarlıdır: Isıl işlem, disk ve balata arasındaki sürtünme katsayısının azalmasını sağlayabilen bir fenomen olan zayıflamadan sorumlu gazların engellenerek ortadan kaldırılmasına imkan verir.
 
 
Yuvalar ve delikler: Estetik, işlevsellikle aynı anlama geldiğinde
 
Kusursuz bir ilişkide, görsel izlenimler de çok önemlidir. Bu, özel deliklere ve kanallara sahip Brembo Xtra ve Max fren diskleri için geçerli olan durumdur ve özel UV boyayla geliştirilir. Çekici estetik etki, yuvalar ve delikler her şeyden önce her türlü koşulda verimli frenleme ve sürüş konforunu garanti eden bir dizi işlevsel avantaj sunar.
  • Daha iyi kavrama. Diskin frenleme yüzeyinde açılan yuvalar ve delikler yüksek kavrama ile olası her durumda son derece duyarlı ve verimli bir frenleme sistemi sağlar.
  • Balatanın temizliği. Xtra ve Max balatalardaki farklı oluklar, aşınmadan kaynaklanan demir içerikli malzemenin kalıntılarını gideren bir sıyırma etkisi oluşturarak balataların temizliğine ve yeniden oluşturulmasına katkıda bulunur.
  • Isı dağılımı. Yuvalar ve deliklerin varlığı, hava dolaşımını ve dolayısıyla frenleme sisteminin diskteki ısıyı dağıtma yeteneğini artırmanın yanı sıra zayıflama etkisine neden olabilecek gazların hızlıca dışarı atılmasını sağlar.
  • Islak zeminde performans. Yağmur yağdığında, delikler ve yuvalar frenleme yüzeyinde oluşan ince su katmanını yırtarak ilk frenleme işleminden itibaren sisteme yeniden en üst düzeyde güvenilmesini sağlar.
 
Deneyimlerimizden öğrendiklerimize göre en iyi amaçlar en zorlu testlere dayanabilen amaçlardır. Brembo Xtra balatalar ile Max ve Xtra diskler arasındaki kusursuz birleşim, tezgahta ve yolda test edilerek dalgalanan renklerle en zorlayıcı denemelerden geçerek tüm son model kompakt, orta sınıf ve spor arabalar için mükemmele eş değer çözüm olduklarını kanıtlamıştır.
Gizlilik Politikası">