Logo Brembo Upgrade

Frână și ambreiaj

cilindri principali

Cluster Road

Putere de frânare controlabilă fără egal pentru o capacitate de răspuns superioară

Brembo oferă o gamă largă de cilindri principali radiali și manete reglabile concepute pentru a înlocui și îmbunătăți sistemul original. Cilindrii principali de frână Brembo Racing și UPGRADE sunt fabricați folosind proceduri și procese de ultimă generație pentru funcționare și performanță superioară. Cilindrii principali de frână și ambreiaj Brembo Racing și UPGRADE sunt disponibili în două versiuni – Radial și Radial RCS – ambele aplicabile cu ușurință tuturor celor mai populare mărci, inclusiv motociclete maxisport japoneze și europene, motociclete Custom, Café Racers și Off-Road.
 
 
Originile
Cilindrul principal de frână radial Brembo este mai receptiv, pentru o putere de frânare mai controlabilă în toate situațiile. Rezultatul este o progresie liniară excelentă între forța aplicată de pilot asupra manetei și răspunsul la frânare, rezultând o senzație de frânare unică și inimitabilă. Corpurile cilindrului principal din aliaj de aluminiu sunt forjate și prelucrate pe echipamente CNC sau frezate dintr-un bloc complet pentru a obține maximul de tehnologie și performanțe.
 
Ca finisaj a fost ales tratamentul de suprafață oxidat folosit în mod normal la Campionatul Mondial de Motociclism și Superbike. Cilindrii radiali Brembo sunt disponibili cu diferite diametre ale pistonului și decalaj a manetei pentru a face față cerințelor pilotului de soluții personalizate.
Manetele sunt disponibile și în versiuni STD și rabatabile și lungimi diferite pentru cea mai bună senzație.
Cilindru principal de frână radial Brembo RCS
RCS Radial
Pe șosea sau la curse, întotdeauna cel mai bun sentiment
Cilindrul principal radial Brembo RCS vă permite să alegeţi o frânare puternică sau graduală, în funcție de condițiile de drum și de vreme, de sensibilitate şi de flerul motociclistului. Datorită sistemului inovator de reglare a acestui cilindru principal brevetat, inspirat direct din versiunea utilizată la Campionatul Mondial de Motociclism, același cilindru principal permite adaptarea la diferite utilizări, chiar și pentru cei mai exigenți motocicliști. Creat tocmai pentru a transmite tehnologia de la Campionatul Mondial de Motociclism și Superbike și pentru a o oferi pasionaților de motociclete de pretutindeni, cilindrul principal radial Brembo RCS este următoarea frontieră în componentele de frână de înaltă performanță, în ceea ce privește conținutul tehnic și stilul.
Sistemul RCS are un dispozitiv de reglare pentru schimbarea decalajului manetei la 18 sau 20 mm și pentru a obține senzația ideală între pilot și motocicletă. Prin variația decalajului, sistemul de frânare poate fi făcut mai receptiv și mai prompt (20 mm) sau mai gradual (18 mm). Modificarea configurației este foarte rapidă. Cu sistemul cu came (roșu la 18 mm, negru la 20 mm), este nevoie de o șurubelniță pentru a regla decalajul cilindrului principal prin rotirea la 180° a dispozitivului de reglare în partea frontală a manetei de ghidare. Acest rezultat este o distribuție diferită a forței de frânare care nu modifică puterea pură.
Pistonul, garniturile și tija de împingere ale cilindrilor principali RCS sunt aceleași cu cilindrii principali utilizați de aproape toți campionii mondiali de motociclism și Superbike, caracterizați prin toleranțe de prelucrare foarte stricte și finețe excelentă.
Cilindrul principal radial RCS este disponibil în două versiuni cu piston cu diametrul de 19 mm sau 15 mm. 19RCS trebuie folosit la sisteme de discuri duble non-flotante cu 4 pistoane, în timp ce 15RCS poate fi folosit la sisteme cu un singur disc sau discuri duble cu etriere flotante cu 4 pistoane. Este prevăzut un microîntrerupător specific pentru a aprinde lumina de frână pentru utilizarea cilindrului principal de frână pe drum.
RCS CORSA CORTA, evoluția
RCS CORSA CORTA este o evoluție ulterioară a conceptului de cilindru principal radial, care combină numeroase inovații cu soluțiile tehnice implementate în cilindrii principali utilizați la Campionatul Mondial de Motociclism. Principala inovație rezidă în posibilitatea de a adapta reacţia iniţială a frânei, aşa-numitul bite point, pentru a obține sentimentul perfect la condus, folosind un selector ușor accesibil situat pe partea de sus a cilindrului principal.
Selectorul poate fi setat la una dintre cele trei reprezentări diferite pentru senzație prin intermediul unei came:
Reprezentare NORMALĂ - identificată prin litera N, această setare oferă o fază inițială mai graduală și este potrivită pentru conducerea în traficul urban sau frânarea în condiții de aderență redusă.
Reprezentare SPORT - identificată prin litera S, această setare scurtează faza inițială, în comparație cu setarea N, pentru un răspuns mai dinamic și o călătorie mai sportivă.
Reprezentare de CURSE - identificată prin litera R, această setare scurtează faza inițială și mai mult până la minimum, egal cu cel al cilindrilor principali utilizați la Campionatul Mondial de Motociclism. Această a treia reprezentare este ideală pentru un stil de condus de curse.
Pereche de cilindri principali de frână Brembo RCS CORSA CORTA
Logo Red Dot Design Award 2019
Experiență și expertiză pentru a ajunge exact unde trebuie
Cilindrul principal radial Brembo 19RCS CORSA CORTA a câștigat premiul Red Dot pentru calitatea înaltă a designului: Product Design 2019.
Premiul Red Dot: Product Design este una dintre cele mai importante competiții de design din lume. La competiție au participat ingineri și producători din 55 de țări, prezentând peste 5.500 de produse în 2019. Grupul internațional de experți din diverse medii se întrunește de peste 60 de ani pentru a selecta cele mai bune proiecte ale anului. Pe parcursul unui proces de selecție care durează câteva zile, aceștia testează produsele, le discută și în final ajung la un acord bazat pe calitatea designului proiectelor depuse. Fidel motto-ului „În căutarea unui design bun și a inovației”, clasamentul lor se concentrează pe criterii care includ inovație, funcționalitate, calitate formală, longevitate și ergonomie.
Schema explicativă a reglajelor cilindrului principal de frână Brembo RCS CORSA CORTA
RCS CORSA CORTA RR
Gama Brembo RCS CORSA CORTA este extinsă odată cu introducerea RR - Race Replica disponibilă în două versiuni pentru frână și ambreiaj. Sculptat dintr-un lingou, la fel ca și cilindrii principali utilizați în MotoGP și SBK, RCS Corsa Corta RR a fost modificat stilistic pentru a-l face mai ușor și mai asemănător cu versiunile de curse.
 
Finisajul oxidat al suprafeței, negru dur, conferă o rezistență considerabilă la uzură și netezime componentelor corpului cilindrului principal. Flotorul și garniturile sunt aceleași cu cele utilizate la MotoGP, ca și locașurile sistemului de purjare și alimentare, care sunt înclinate la un unghi de peste 30° pentru o scurgere mai ușoară a cilindrului principal.
 
Forma manetei a fost modificată și păstrează caracteristica principală pentru care este renumită printre entuziaști de a permite pilotului să adapteze poziția punctului de frânare și a obține senzația perfectă la condus folosind un selector situat în partea superioară a cilindrului principal. Sunt disponibile trei reprezentări diferite pentru senzație (Normal, Sport, Race).
 
Noul RCS Corsa Corta RR are sigla Brembo recent introdusă, cu forme mai netede, mai rotunjite, care atrag generația nativ digitală.
 
Frâna RCS Corsa Corta RR a câștigat premiul Red Dot 2023.
Lista de aplicații disponibilă în curând.
Explanatory diagram of the adjustments of the Brembo RCS CORSA CORTA brake master cylinder 
Politică de confidențialitate">