Logo Brembo Upgrade

Bromsbelägg

Racing

Cluster Racing

Maximal friktion och noll bromsfading

Ett par bromsbelägg Z04 och Z03 för motorcyklar
Bromsbeläggen är de minsta solida komponenterna i bromssystemet men en av de mest utsatta för påfrestning och det är därför grundviktigt att välja rätt sammansättning. Detta är särskilt viktigt om du är van vid att resa hundratals mil åt gången eller tusentals mil per år.
 
De sintrade bromsbeläggen Brembo Z04 används vanligtvis på bromsskivor av stål i Superbike-världsmästerskapet. De består av speciella sammansättningar som agglomeras genom en limfri sintringsprocess.
Diagram över prestanda hos bromsbelägg Z04
Bromsbelägg Z04
De är fabriksoriginala bromsbelägg och är även tillgängliga för de mest populära supersportmotorcyklarna som lagligen får köras på allmänna vägar. Med anledning av de använda sammansättningarna är friktionskoefficienten högre än 0,8 redan vid 50 °C och sjunker inte under detta tröskelvärde förrän en temperatur på 400 °C uppnås.
 
Smörjmedlen som tillsätts i den inledande sammansättningen garanterar en konsekvent, mjuk bromsning även när bromsskivornas temperaturer är höga. Detta gör att bromsfading, dvs. förlust av bromseffektivitet, är mindre sannolikt. Abrasiva material hjälper till med att upprätthålla höga friktionsnivåer genom att hålla bromsskivorna rena och ta bort ansamlingar på bromsytan.
Diagram över prestanda hos bromsbelägg Z03
Bromsbelägg Z03
De andra två bromsbeläggen kommer från Brembos erfarenhet inom racingvärlden.
 Z03 är en variant av Z04 och föredras av de bästa teamen i Endurance-världsmästerskapet med anledning av dess minskade slitage, lätta inkörning och extraordinära hållbarhet, idealiskt för 8-, 12- och till och med 24-timmarstävlingar.
Ett par bromsbelägg H38 för motorcyklar
Bromsbelägg H38
Bromsbelägget H38 används, å andra sidan, på det bakre bromsoket och garanterar utmärkt prestanda vid höga omgivningstemperaturer och kallt väder. Det erbjuder även minskat slitage och ger konsekvent prestanda tills det slits ut.

För banentusiaster som använder sina motorcyklar på både banan och vägen har Brembo tagit fram det nya Z10 som är en ny alternativ sammansättning jämfört med föregående bromsbelägg. Det erbjuder minskade kostnader och är tillgängligt för de mest populära supersportmotorcyklarna.
Sekretesspolicy">