18 oktober 2018

2008 - 2018: Brembo’sbromsbelägg fyller 10 år

10-årsjubileum för Brembo’s bromsbelägg på eftermarknaden!

Stora resultat skapar man tillsammans. I år firar Brembo 10-årsjubileum av lanseringen av det första bromsbelägget som sålts på eftermarknaden, ett etappmål som företaget vill tillägna alla sina kunder och den gemensamma passionen för motorer. Utvecklingen under dessa år alstras inte bara ur engagemanget för forskning och utveckling: för att öka variationen i utbudet, länderna där produkterna säljs och omsättningen, är det avgörande att hålla kontakten med användare av Brembos engagemang varje dag. Ett sant förtroendeförhållande som under 2008 ledde till att företaget utvidgade utbudet av produkter avsedda för reservdelsmarknaden med lanseringen av det första bromsbelägget. 
 
 
2008: Den första Brembo-bromsbelägget föds

Ett bestående förhållande bygger på en grundläggande regel: för att få måste man ge. Därför, beslöt Brembo för tio år sedan att erbjuda marknaden en ny produkt, för att komplettera det traditionella utbudet bromsskivor med lanseringen av det första Brembo-bromsbelägget på eftermarknaden. Tack vare varumärkets positiva anseende och nätverket av passionerade kunder som byggts upp under många år, har Brembo överträffat marknadens förväntningar, och gett grund till en tillväxt som fortsätter att karakterisera Brembo-verksamheten. Ökningen av affärsverksamheten har gjort det möjligt för oss att öka produktionen och distribuera bromsskivor och bromsbelägg på nya marknader med en expansion som år efter år har byggt upp en närvaro i mer än 80 länder i världen. Tio års utveckling utan bromsar (men bara metaforiskt) där Brembo har fortsatt att uppdatera sitt sortiment, genom att övergå från att vara en specialist på bromsskivor till att täcka allt som rör bromssystemet. Bromsbelägg, UV-belagda skivor, trummor, sportbromsskivor, bromsbackar, trummor, bromscylindrar, och till och med hydrauliska komponenter, smörjmedel och bromsvätska. Varje komponent är konstruerad för att integreras perfekt med andra delar i bromssystemet, vilket ger kunderna möjlighet att maximera potentialen hos Brembo-produkterna. För att möta behoven hos alltmer erfarna förare har Brembo sökt efter innovativa lösningar som bygger på utvecklingens kvalitet och införandet av avancerade tekniska detaljer.
 
Utbudet, verksamheten och... passionen växer

Det är inte bara utbudets variation som har förändrats under dessa tio år. Tillsammans med Brembo har även kompetensen och passionen hos bilisterna ökat i förhållande till allt som ingår i världen på hjul. Brembo har därför insett att för att fortsätta förstärka förtroendeförhållandet måste man tänka på att bilisterna blir allt mer informerade, engagerade och uppmärksamma på kvalitet, säkerhet, komfort och prestanda. Av denna anledning började sökningen efter den så kallade "X-faktorn" där vi försökte sätta in det allra bästa av det som identifierades i utvecklingsfasen i själva produkten. De första stegen inom detta segment togs genom införandet av den slitsade Brembo Max-skivan i början av 2000-talet och 2016 kom den perforerade skivan Brembo Xtra, två produkter avsedda för bilister som älskar sportig körning, som är uppmärksamma på bilens prestanda men som samtidigt inte avstår från komfort och körsäkerhet.
 
 
 
2018: Här kommer Brembos xtra-bromsbelägg med äkta X-faktor
 
Som svar på kundernas nya förväntningar, lanserade Brembo det helt nya bromsbelägget Brembo Xtra som utgör det perfekta komplementet till Xtra- och Max-sportskivorna. Kombinationen av dessa tre produkter har skapat "X Range", som uttrycker den faktorn och som har uppnåtts tack vare tusentals kilometers vägtester, jämförelsetester och kontinuerlig forskning av Brembos tekniker. Det nya bromsbelägget tillverkas i ett specialmaterial som består av över 30 olika komponenter. Denna kombination är perfekt för att förstärka prestandan hos Xtra- och Max-skivor, både vad gäller pedalkänslan, komforten och hållbarheten, samt för att hålla de tystgående egenskaperna oförändrade vid bromsning. Den höga friktionskoefficienten möjliggör också en mer stabil och bestämd bromsning, vid alla temperaturförhållanden, utan att påverka produktens körsträcka och genom att begränsa skivslitaget till ett minimum.
 
 
 
De nya Brembo Xtra-bromsklossarna kommer att finnas tillgängliga på marknaden under det första kvartalet av 2019.
Sekretesspolicy">