22 april 2022

Brembo Beyond EV Kit

Det har aldrig funnits ett mer passande val för elektriska fordon

Korrosionsbeständighet, mindre missljud och högre slitstyrka är urskiljande för den nya serien bromsskivor och belägg, avsedda för rena elbilar

Brembo presenterade den nya serien Beyond EV Kit på Motortec Automechanika Madrid - det är en helt ny familj av bromsskivor och belägg med specialytbehandling, och förstärker väsentligt Brembos eftermarknadsutbud för elektriska fordon.
 
De senaste lösningarna från Brembo, som kommer direkt ur  kunskapen från originalutrustning, har specifikt tagits fram för att kombinera låg miljöpåverkan med bästa möjliga prestanda och säkerhet, med hjälp av innovativa material och den moderna teknik som använts under utvecklingsprocessen.
 
Resultatet är Brembo Beyond EV Kit, som inkluderar en helt ny serie av EV-bromsskivor och EV-bromsbelägg, en skräddarsydd serie för de mest populära elektriska fordonen på marknaden. De nya komponenterna är tystare och mer beständiga mot oxidation, vilket gör att de varar längre - alla fördelar som bidrar till hållbarheten. En dubbel skyddsbehandling hjälper till att förebygga korrosion på hela satsen och ger skivorna ett skinande, attraktivt estetiskt utseende. Dessutom finns här ett speciellt kopparfritt friktionsmaterial med galvaniserad bakre platta som reducerar både damm och vägbanebuller vid inbromsning.
 
Säkerhet och slitstyrka var av central betydelse för utformandet av denna nya bromslösning.
Elektriska fordon använder sig av regenererande inbromsning i kombination med traditionell, dynamisk inbromsning, vilket ger reducerad användning av friktionsbromsen. Över tid kan detta medföra uppkomst av rost på komponenter som inte används i systemet, vilket urholkar säkerheten för bromssystemet och ökar underhållskostnaderna. Brembos mål var här att skapa en bromssats som är tyst och korrosionsbeständig, och som minimerar det återstående restbromsmomentet. I den senaste serien av Brembo EV-bromsbelägg och EV-bromsskivor uppnås dessa mål, och här överförs mycket av de tekniska innovationer, materialval och ytbehandlingar som företaget tagit fram för OE.
 
Bromssystemen spelar en huvudroll för framtidens mobilitetslösningar, och Brembo - som leverantör av lösningar - utvecklar nya och mer sofistikerade produkter som kommer att förbättra kördynamiken för denna nya fordonsgeneration.
 
Brembo Beyond EV Kit kommer att finnas tillgänglig på marknaden i maj 2022, i specifika sats-lösningar som inkluderar unika bromsskivor och ett speciellt kopparfritt friktionsmaterial med galvaniserad bakre platta.
 
Den nya satsen Brembo Beyond EV Kit
Sekretesspolicy">