20 augusti 2018

Vad är det som gör att den nya Brembo Co-cast-skivan är bäst på Mercedes premiummarknad?

Motståndskraft, lätthet och innovation: den nya co-cast bromsskivan representerar utvecklingen av premium-eftermarknaden.

Efter Max-, Xtra- och de flytande skivorna erbjuder Brembos eftermarknad även det nya sortimentet av co-cast-skivor till världens alla premium-mercedesbilar. Det här nya segmentet kommer att placeras sida vid sida med kompositskivor som fört med sig en våg av innovation tack vare den exklusiva tillverkningsprocessen.
 
 
Men hur föddes co-cast-skivorna?
 
Det första steget var att tillverka skivans nav i stål som uppnås genom pressning. Detta nav, som kommer att få tekniska specifikationer enligt modellen som co-cast-skivan ska installeras på, placeras sedan i en speciell form som gjutjärnet kommer att hällas i vid 1400°C som blir skivans bromsyta. Vi pratar inte om vilket gjutjärn som helst utan detta gjutjärn har en hög kolhalt, vilket resulterar i en lägre vikt på skivan och en bättre prestanda vid bromsning. Detta glödande gjutjärn kommer att stelna runt det tandade bandet på navet som ger liv åt Brembos co-cast-skiva!
 
Denna innovativa process ger tre fördelar som vi ska titta närmare på nu.
 
Motståndskraft
Co-cast-skivorna kan skryta med ett exceptionellt termo-mekaniskt motstånd tack vare den speciella formen på navet och ingjutningen med det berikade gjutjärnet. Den termiska energin på co-cast-skivan avleds helt tack vare ventilationssystemet på själva skivan, utan att påverka navets mekaniska struktur vilket ger ett utmärkt bromsrespons.
 
Lätthet
Co-cast-skivan väger 15 % mindre än standard skivor, dess föregångare med samma storlek. Även i det här fallet är navet det särskiljande elementet som minskar vikten och följaktligen den ofjädrade vikten tack vare materialet som det består av. Denna minskning av fordonets ofjädrade vikt säkerställer bättre körbarhet, stabilitet och komfort vid ratten. Viktminskning leder till en ytterligare viktig fördel, den här gången inte föraren utan för miljön. I själva verket leder den minskade vikten till minskad förbrukning och därmed minskade fordonsutsläpp.
 
UV-ytbehandling
Co-cast-skivorna, precis som andra skivor på Brembos eftermarknad, behandlas med Brembos speciella UV-beläggning. Den här innovativa behandlingen består av applicering av vattenbaserad lack med hjälp av en sofistikerad lackeringsprocess med ultravioletta strålar, en teknik som garanterar en energibesparing på nästan 98 % jämfört med traditionell lackering. Denna behandling, förutom att säkerställa ett rent och klassiskt utseende på skivan, innebär en rad fördelar som exceptionellt motstånd mot korrosion, fuktighet och höga temperaturer. Co-cast-skivan är ett resultat av ett seriöst och viktigt engagemang från Brembo för att endast ge kunderna starka och säkra produkter samtidigt som de garanterar exceptionell bromskraft, vilket motsvarar originalprodukten.
 
Om detta inte är tillräckligt måste du bara prova dem direkt!
 
Sekretesspolicy">