12 oktober 2021

Visning av vår nya design på serien Brembo Xtra bromsbelägg

Ny design på Brembo Xtra bromsbelägg för att visa just hur unik denna produktserie faktiskt är.

Den ledande bromssystemtillverkaren Brembo meddelar att dess bromsbelägg i eftermarknadsserien "Brembo Xtra" nu har genomgått en förändring i utseendet. Denna serie av bromsbelägg utvecklades för att komplettera företagets eftermarknadssortiment för perforerade och slitsade skivor – för att uppfylla behoven hos sportförarentusiaster som kräver både komfort och varaktighet under daglig användning.
 
Visning av vår nya design på serien Brembo Xtra bromsbelägg
 
De visuellt nydesignade Brembo Xtra bromsbeläggen finns till försäljning sedan juni 2021, och de har en helt ny grafisk form med ett nytt grått shim med logon "Brembo Xtra" i rött. Den nya grafiska formen ersätter lasergraveringen som hittills suttit på friktionsmaterialet.
 
II enlighet med Brembos höga hållbarhetskrav så levereras dessa uppdaterade bromsbelägg i ett helt återvinningsbart emballage. Det extra lagret emballagematerial ger mer skydd i paketeringen. Den nya estetiska grafiska formen på bromsbeläggen, tillsammans med den nya paketeringen, ger Brembo Xtra-serien ett annorlunda utseende än tillverkarens alla andra serier, vilket understryker dess ultra-premiumkvalitet.
 
Visning av vår nya design på serien Brembo Xtra bromsbelägg
 
De lanserades för första gången 2018 och Brembo Xtra bromsbelägg är specifikt framtagna för bromsskivserierna Max och Xtra. Serien omfattar över 100 artikelnummer som passar de flesta nya småbilar, bilar i mellanklassen och sportbilar. Bromsbeläggen består av ett material kallat BRM X L01 som framtagits specifikt av företagets egna ingenjörer. Det består av 30 olika komponenter som har studerats och testats på Brembos avancerade forskningslaboratorier.
Brembo har kunnat utveckla detta innovativa material tack vare sin långa erfarenhet inom Original Equipment (OE), och tack vare de många högpresterande produkter som Brembo genom åren har skapat för att möta de mest extrema bromsförhållandena. Brembo Xtra bromsbelägg levererar bland annat överlägsen pedalkänsla, komfort och god fadingprestanda, så väl som ökad friktionsstabilitet, slitagereduktion och därigenom renare fälgar.
 
Brembo Xtra bromsbeläggens nya utseende är ECE R90-godkända, vilket betyder att de utgör fullständigt kompatibla reservdelar för körning på väg. En övergångsfas har implementerats mellan de Brembo bromsbelägg som har ett svart shim och de nya som har ett grått shim – bägge alternativen kommer alltså att finnas samtidigt till försäljning på marknaden under några månader.
Sekretesspolicy">