Xtra bromsbelägg: saker dud kanske inte visste

Kanske har du redan hört om det, men det är möjligt att du inte vet allt ännu.
Till exempel: visste du att Xtra-bromsbeläggen även kan monteras tillsammans med standardbromsskivor?
 
Här får du veta mer: det tar bara en och en halv minut att läsa!
 
Det perfekta paret: Xtra bromsbelägg och Max bromsskivor
Du vet kanske redan det här, men varför är Xtra-bromsbeläggen den perfekta partnern för Max och Xtra bromsskivorna? Brembo Group Product Manager, Stefano Previtali, förklarar: – Xtra bromsbelägg produceras av den speciella blandningen, BRM X L01, som är designad att förstärka egenskaperna på prestanda-bromsskivorna i Xtra och Max Aftermarket-sortimentet. Faktum är att de optimerar prestandanivåer och pedalkänsla, och även komfortnivåer och slitstyrka.
 
Enastående prestanda...
Friktionskoefficienten för Xtra bromsbeläggen är stabil under alla användningsförhållanden, för jämn distribution av temperatur och tryck, vilket förebygger hot spots på bromsytan vilket i sin tur förebygger vibration. De är också enastående i sin perfekta anpassning av pedalresponsen som erbjuder total kontroll över hela bromsmomentet, och ger oöverträffad prestanda för körtillfredsställelse.
 
...utan att kompromissa med komfort och säkerhet
BRM X L01-blandningen har visat sig inte bara förbättra användningsprestandan, utan även att säkerställa maximala komfortnivåer, vilket gör blandningen lika utmärkt även i de mest intensiva användningarna. 
Att dessutom kunna bibehålla konstanta prestandanivåer under både högtemperaturcykler och påföljande kalla cykler är den allra bästa garantin för en konstant och säker bromsprestanda.
 
Inkörning är viktigt!
Som för alla komponenter i bromssystemet så är det av avgörande vikt att Brembo Xtra bromsbeläggen körs in korrekt. Under de första 200/300 km rekommenderar vi att du bromsar gradvis, och undviker hård och plötslig inbromsning eftersom detta kan äventyra den perfekta inriktningen mellan bromsskivan och bromsbelägget.
 
De kan monteras tillsammans med standardbromsskivor, och ger då fördelar jämfört med standardbromsbeläggen.
Xtra bromsbelägg kan även användas tillsammans med standardbromsskivor som har en vanlig bromsyta (utan hål eller slitsar). I detta fall garanteras högre friktionskoefficient än för en standardblandning, medan enastående komfortnivåer och körsträckekapacitet bibehålls under alla körförhållanden. Som Stefan Previtali understryker: – Vi måste komma ihåg att Xtra bromsbeläggen är ett resultat av Brembos erfarenhet med sport och exklusiva bilar, där komfort och överlägsen prestanda är ett absolut måste.
 
De passar inte för användning på racingbanan, inte ens tillfälligt.
Xtra bromsbelägg och Max och Xtra bromsskivor har utvecklats och testats för prestandaanvändning, men endast på allmän väg. För användning på racingbanor har Brembo produkter som är specifika för användning inom det högpresterande sortimentet High Performance, som kommer att tillfredsställa förarens alla förväntningar.
Visa Xtra bromsbelägg och Max och Xtra bromsskiva

Är det något annat du vill fråga oss?

Kontakta Brembo tekniksupport. Våra tekniker kommer att kontakta dig så snart som möjligt!
Gå tillbaka till innehållsförteckningen
Hur väljer man rätt produkt
Läs nästa artikel
Vilken bromsvätska är rätt för min bil?
Sekretesspolicy">