Riktlinjer för underhåll

Hur undviker du kärvande bromsar: Brembos råd

Det är möjligt att undvika att bromsen kärvar genom att följa några enkla steg.

Minsta tillåtna tjocklek på bromsskiva

Att känna till gränsvärdet för slitage på bromsskivan är viktigt och kan undvika att det uppstår skador. Hur mäts detta värde?

Underhåll av bromsok: varför är det så viktigt?

Det är inte alltid som missljud från bromsarna beror på bromsskivor eller bromsbelägg. Ofta räcker det med ett regelbundet underhåll av bromsoket för att lösa problemet: vi tar reda på hur det ska utföras.

Åtdragningsmoment

En bra funktion av bromssystemet är direkt kopplad till ett korrekt åtdragningsmoment för hjulen.

Riktbestämda bromsbelägg

Brembo riktningsbestämda bromsbelägg har konstruerats för att öka bromssystemets komfort. Att montera dem på fel sida kan därför försämra systemets prestanda.

Riktbestämda bromsskivor

Brembo Xtra-skivor är inte riktbestämda. Hålmönstret har inte en tvingande rotationsriktning, eftersom det är utformat för att fungera korrekt och ge exakt samma prestanda och komfort oavsett vilken sida av fordonet som skivan monteras på.

Balansera bromsskivan

Om du ser en ca 2 mm djupt skåra på den nya Brembo-skivan, ska du inte oroa dig eftersom det inte är en defekt.

Missljud och vibrationer

Precis som med vibrationer beror gnisselljud från bromssystemet oftast inte på något fel eller dålig kvalitet på den nya komponenten.

Monteringsinstruktion

Hämta monteringsanvisningarna för den önskade produkten och få tillgång till alla instruktioner för att montera och demontera den på rätt sätt.

Indikeringar och inkörning

De demonterade bromsbeläggen och bromsskivorna är en viktig informationskälla: det är alltid viktigt att noggrant kontrollera bromsskivornas skick, färg och utseende för att kunna identifiera fel på en eller flera komponenter (bromsok, belägg, lager).

Sekretesspolicy">