Riktbestämda bromsbelägg

Kontrollera monteringsanvisningarna innan du monterar Brembo bromsbelägg.
 
Pilarna på ljuddämpningsplattan på Brembos bromsbelägg visar skivans rotationsriktning och ska observeras när beläggen monteras i bromsoket.
Du måste kontrollera att pilen pekar i samma riktning som hjulrotationen när bilen är i rörelse.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Ibland hittar du bokstäverna ”L” (vänster) eller ”R” (höger) istället för pilar för att visa på vilken sida av bilen som bromsbelägget ska monteras.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Andra indikationer på att det rör sig om riktningsbestämda bromsbelägg är en månskära eller halvmåne på ljuddämpningsplattan eller olika avfasningar på själva beläggen.
 
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
I det förra fallet bör man se till att halvmånen är placerad vid framkanten där belägget först kommer i kontakt med bromsskivan.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
I det senare fallet förhindrar avfasningen att bromsbelägget lyfts av från skivan vid bromsning. Vid monteringen, se till att den större avfasade ytan först kommer i kontakt med bromsskivan när denna roterar.
 
Pastiglie direzionali - Brembo
 
Se alltid till att du följer monteringsanvisningarna, som medföljer förpackningen och de kan även laddas ned från webbplatsen genom att gå till de detaljerade sidorna med hjälp av bromsbeläggens kod.

Brembo riktningsbestämda bromsbelägg har konstruerats för att öka bromssystemets komfort. Att montera dem på fel sida kan därför öka ljudnivån under bromsning, öka slitaget på beläggen och försämra systemets prestanda

Är det något annat du vill fråga oss?

Kontakta Brembo tekniksupport. Våra tekniker kommer att kontakta dig så snart som möjligt!
Gå tillbaka till innehållsförteckningen
Underhåll
Läs nästa artikel
Riktbestämda bromsskivor
Sekretesspolicy">