Logo Brembo Upgrade

Wielen

Racen

Cluster OffRoad

Waar stijfheid samenkomt met wendbaarheid

Een van de belangrijkste aanwezigheden in de Brembo Group is het merk Marchesini, leider in onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van wielen voor motorfietsen, zowel voor wereldkampioenschappen als voor weggebruik. De samenwerking met Brembo inzake technologische innovatie, onderzoek naar materialen en productieprocessen heeft geresulteerd in iconische producten die vanwege hun unieke kenmerken zeer gewild zijn bij duizenden liefhebbers.
 
Voor een bijzonder veeleisend gebruik, zoals op SuperMotard en off-roadtracks, heeft Marchesini speciaal aangepaste wielen ontworpen. SuperMotard spaakwielen bieden hoge stijfheid, laag gewicht en minimale traagheid, terwijl de spaakwielen voor motorcross sterke technische kenmerken hebben voor de optimalisatie en modernisering van de architectuur van traditionele spaakwielen. Met de aan SuperMotard en off-road gewijde wielen, die het resultaat zijn van een voortdurend onderzoek en gerichtheid op experimenteren, heeft Marchesini nogmaals aangetoond in staat te zijn ervaring en knowhow aan te kunnen passen aan de meest uiteenlopende eisen.
M10RR Kompe Motard
Dit uit één stuk bestaand wiel, speciaal ontworpen voor SuperMotard-wedstrijden, geeft het beste uitdrukking aan het aangeboren talent dat Marchesini heeft voor progressie en vooruitgang.

In vergelijking met de gewone spaakwielen heeft de M10RR verschillende sterke punten. De sterke gewichtsvermindering en roltraagheid, beiden rond de 15%, verbeteren het gebruik van de motorfiets in bochten aanzienlijk en dankzij de afname van het gyroscopische effect worden de rem- en acceleratie-afstanden verminderd. Ook het gebruik van tubeless banden heeft een verdere afname van het gewicht tot gevolg, zonder het risico op lekke banden.

De toename van de buig- en torsiestijfheid van het wiel, rond de 100%, verbetert het rijden over bochtige routes, typisch voor SuperMotard.
 
Op basis van dit alles is het niet meer dan normaal dat Marchesini al jaren het AMA-kampioenschap domineert en overwinningen heeft behaalt bij de Los Angeles X-Games.
Marchesini M10RR zwarte velgen motorfietsen 10 spaken
Privacybeleid">