Logo Brembo Upgrade

Remblokken

Racen

Cluster Racing

Maximale frictie en geen fading

Paar remblokken Z04 en Z03 voor motorfietsen
De remblokken zijn het kleinste vaste onderdeel van het remsysteem, maar een van de meest belaste delen. Daarom is het van vitaal belang om de juiste compound te kiezen, vooral als u gewend bent om afstanden van honderden kilometers af te leggen en duizenden kilometers per jaar.

The Brembo Z04 sintered pads are commonly used on steel discs in the World Superbike championship. They consist of special compounds agglomerated through an adhesive-free sintering process.
Grafiek prestaties voor Z04 remblokken
Z04 remblokken
De Brembo Z04 gesinterde remblokken worden normaal gebruikt op stalen remschijven in het World Superbike kampioenschap. Ze zijn gemaakt van speciale compounds, geagglomereerd door middel van een sinterproces zonder kleefmiddelen.
 
Het zijn echte fabrieksremblokken en zijn ook beschikbaar voor de meest populaire supersport motorfietsen die op de weg gebruikt mogen worden. Dankzij de gebruikte compounds is de frictiecoëfficiënt reeds bij 50°C hoger dan 0,8 en daalt de waarde niet onder deze drempel tot er een temperatuur van 400°C wordt bereikt.
 
De aan de aanvankelijke compound toegevoegde smeermiddelen verzekeren consistent, soepel remmen, ook bij een hoge temperatuur van de remschijf. Dit maakt het optreden van fading, dat wil zeggen het verlies van remefficiëntie, minder waarschijnlijk. Schuurmiddelen helpen ook het frictieniveau hoog te houden door de remschijven schoon te houden en afzettingen op het remoppervlak te verwijderen.
Grafiek prestaties voor Z03 remblokken
Z03 Remblokken
De andere twee gesinterde remblokken zijn afgeleid van de ervaring van Brembo in de racewereld.
 De Z03 is een variant van de Z04 en heeft de voorkeur van de beste teams in het World Endurance Championship vanwege de verminderde slijtage, het eenvoudig inrijden en de buitengewone duurzaamheid, ideaal voor races van 8, 12 en zelfs 24 uur.
Paar remblokken H38 voor motorfietsen
H38 Remblokken
Het remblok H38 wordt daarentegen gebruikt op de achterste remklauw en garandeert uitstekende prestaties bij hoge omgevingstemperaturen en bij koud weer. Ook biedt het remblok minder slijtage en consistente prestaties tot het versleten is.

Voor liefhebbers van het circuit, die hun motorfietsen op zowel het circuit als de weg gebruiken, heeft Brembo het nieuwe remblok Z10 ontwikkeld, met een compound op instapniveau in vergelijking met eerdere remblokken, met lagere kosten en verkrijgbaar voor de populairste supersport motorfietsen.
Privacybeleid">