Logo Brembo Upgrade

Rem en koppeling

hoofdcilinders

Cluster Road

Onnavolgbaar controleerbaar remvermogen voor superieure respons

Brembo biedt een uitgebreid assortiment van radiale hoofdcilinders en verstelbare hendels die zijn ontworpen om het originele systeem te vervangen en te verbeteren. De Brembo Racing en UPGRADE hoofdremcilinders zijn gemaakt door middel van geavanceerde procedures en processen voor superieure werking en prestaties. De Brembo Racing en UPGRADE rem- en koppelingshoofdcilinders zijn verkrijgbaar in twee versies – Radiaal en Radiaal RCS – beiden eenvoudig toepasbaar op alle populairste merken, inclusief Japanse en Europese maxisport motorfietsen, Custom motorfietsen, Café Racers en Off-roadmotorfietsen.
 
 
De oorsprong
De Brembo radiale hoofdremcilinder is reactiever, voor een beter regelbaar remvermogen, onder alle omstandigheden. Het resultaat is een uitstekende lineaire ontwikkeling tussen de door de rijder op de hendel toegepaste kracht en de re
mrespons, resulterend in een uniek en onnavolgbaar remgevoel. De lichamen van de hoofdremcilinder in aluminiumlegering worden gesmeed en bewerkt op CNC-apparatuur of gesneden uit één blok, voor het bereiken van maximaal technologische kenmerken en prestaties.
 
Als afwerking werd de geoxideerde oppervlaktebehandeling gekozen die normaal gebruikt wordt in MotoGP en Superbike. Brembo radiale hoofdremcilinders zijn verkrijgbaar met verschillende zuigerdiameters en hendeloffset, om te voldoen aan de behoefte aan op maat gemaakte oplossingen van de motorrijder.
De hendels zijn ook verkrijgbaar in STD en inklapbare versies en met verschillende lengtes, voor het beste gevoel.
Brembo RCS radiale hoofdremcilinder
RCS Radiaal
Weg of Racing, altijd het beste gevoel
Met de RCS radiale hoofdcilinder van Brembo kunt u kiezen voor krachtig of geleidelijk remmen, afhankelijk van de weg- en weersomstandigheden, uw gevoeligheid en het rijgevoel van uw motor. Het innovatieve regelsysteem van deze gepatenteerde hoofdremcilinder is rechtstreeks afgeleid van de versie die wordt gebruikt in de MotoGP, wat betekent dat dezelfde hoofdcilinder kan worden aangepast aan verschillende toepassingen, zelfs voor de meest veeleisende motorrijders. De Brembo RCS radiale hoofdremcilinder, gemaakt om de technologie van MotoGP en Superbike over te dragen en overal aan motorliefhebbers aan te bieden, is de nieuwe grens in hoogpresterende remonderdelen, qua technische inhoud en stijl.
Het RCS-systeem heeft een regelaar om de hendeloffset te wijzigen naar 18 of 20 mm en om het ideale gevoel tussen motorrijder en motorfiets te bereiken. Door de offset te variëren, kan het remsysteem reactiever en vlotter worden gemaakt (20 mm) of geleidelijker (18 mm). De wijziging van de configuratie gaat zeer snel. Met het nokkensysteem (rood op 18 mm, zwart op 20 mm), is een schroevendraaier voldoende om de offset van de hoofdremcilinder aan te passen door de regelaar op de voorzijde van de hendel met 180° te draaien. Dit resultaat is een andere verdeling van de remkracht die het pure vermogen niet verandert.
De zuiger, pakkingen en duwstang van de RCS hoofdremcilinders zijn hetzelfde als voor de hoofdremcilinders gebruikt door bijna alle MotoGP- en Superbike-kampioenen, gekenmerkt door zeer strikte bewerkingstoleranties en optimale gladheid.
De RCS radiale hoofdremcilinder is verkrijgbaar in twee versies, met een zuiger met een diameter van 19 mm of 15 mm. De 19RCS moet gebruikt worden op het niet-zwevende dubbele schijfsysteem met 4 zuigers, terwijl de 15RCS gebruikt kan worden op enkele of dubbele schijfsystemen met remklauwen met 4 zuigers of zwevende remklauwen. Een specifieke microschakelaar is voorzien om het remlicht in te schakelen voor het gebruik van de hoofdremcilinder op de weg.
RCS CORSA CORTA, de evolutie
De RCS CORSA CORTA is een verdere evolutie van het radiale hoofdcilinderconcept, en combineert diverse innovaties met de technische oplossingen die zijn geïmplementeerd in de hoofdremcilinders die in de MotoGP worden gebruikt. De belangrijkste innovatie is de mogelijkheid om de positie van het aangrijpingspunt van de rem aan te passen met behulp van een gemakkelijk bereikbare kiezer op de bovenkant van de hoofdremcilinder, om een perfect rijgevoel te bereiken.
De kiezer kan door middel van een nok op één van de drie verschillende gevoelinstellingen worden ingesteld:
Instelling NORMAL - aangegeven met de letter N: deze instelling geeft een meer geleidelijke beginfase en is geschikt voor rijden in het stadsverkeer of voor remmen onder omstandigheden met weinig grip.
Instelling SPORT  - aangegeven met de letter S: deze instelling voorziet een kortere beginfase dan de instelling N, voor een dynamischer respons en sportiever rijden.
Instelling RACE - aangegeven met de letter R: deze instelling verkort de beginfase nog verder naar de minimale waarde, gelijk aan die van de hoofdremcilinders gebruikt in MotoGP. Deze derde instelling is ideaal voor een race-rijstijl.
Paar Brembo RCS CORSA CORTA hoofdremcilinders
Logo Red Dot Design Award 2019
Ervaring en expertise om meteen ter zake te komen
De Brembo 19RCS CORSA CORTA radiale hoofdremcilinder heeft de Red Dot Award voor hoge designkwaliteit gewonnen: Product Design 2019.
De Red Dot Award: Product Design is een van de belangrijkste ontwerpwedstrijden ter wereld. In 2019 hebben ingenieurs en fabrikanten uit 55 landen deelgenomen aan de wedstrijd, met meer dan 5.500 producten. Het internationale panel van deskundigen met verschillende achtergronden komt al meer dan 60 jaar bijeen om de beste projecten van het jaar te selecteren. Tijdens een selectieproces van meerdere dagen testen ze de producten, bespreken ze deze en komen ze uiteindelijk tot een overeenstemming gebaseerd op de ontwerpkwaliteit van de ingediende projecten. Trouw aan het motto “Op zoek naar goed design & innovatie” richt hun aandacht zich op criteria zoals innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, duurzaamheid en ergonomie.
Verklarend schema van de afstellingen van de Brembo RCS CORSA CORTA hoofdremcilinder
RCS CORSA CORTA RR
The Brembo RCS CORSA CORTA range is being expanded with the introduction of the RR - Race Replica available in two versions for brake and clutch. Carved from a billet, like the master cylinders used in MotoGP and SBK, the RCS Corsa Corta RR has been stylistically modified to make it lighter and even more similar to the racing versions. 
 
The hard black oxidised surface finish confers considerable wear resistance and smoothness to the components of the master cylinder body. The float and seals are the same as those used in MotoGP, like the bleeding and feeding system seats, which are inclined at an angle of more than 30° for easier bleeding of the master cylinder.
 
The lever shape has been modified and retains the key feature for which it is famous among enthusiasts of allowing the rider to adapt the position of the braking bite point to achieve the perfect riding feeling using a selector located on the top of the master cylinder. Three different feeling maps are available (Normal, Sport, Race).
 
The new RCS Corsa Corta RR features the newly introduced Brembo logo with smoother, more rounded shapes that appeal to the digital native generation.
 
The RCS Corsa Corta RR brake won the Red Dot 2023 award.
 
Application List available soon.
Explanatory diagram of the adjustments of the Brembo RCS CORSA CORTA brake master cylinder 
Privacybeleid">