Logo Brembo Upgrade

Remklauwen

Licht en mooi

Cluster Road

Een stoere look en dagelijks rijplezier

Gedurende tientallen jaren zijn de remklauwen voor motorfietsen voor weggebruik allemaal hetzelfde geweest, met slechts kleine verschillen in vorm en grootte. Het was aan Brembo om deze status quo wakker te schudden, dankzij de knowhow van het racen: steeds kleinere remklauwen, met karakteristieke kenmerken die desondanks zorgen voor geweldige prestaties. Brembo UPGRADE remklauwen kunnen niet worden verward met die van andere merken en niet alleen omdat het logo in grote letters is aangegeven. Ze zijn ontworpen om het oog te behagen, maar maken ook het dagelijks rijden aangenamer. Vorm en essentie kunnen hand in hand gaan. U moet het alleen willen.
De belangrijkste elementen van een remklauw zijn altijd al de lichtheid en stijfheid, omdat dit het onafgeveerde gewicht is dat van invloed is op het remmen, maar ook op de veranderingen van richting en de acceleratie. Een perfecte samensmelting van deze waarden was nooit eenvoudig, maar Brembo is er in geslaagd en heeft de verwachtingen vervolgens overtroffen.
Stylema remklauw motorfietsen
Stylema remklauwen
Naast een 9% lichter lichaam van de remklauw ten opzichte van eerdere modellen met dezelfde stijfheid, garandeert de Stylema in de loop van de tijd onvergelijkbare en constante prestaties: de gemiddelde frictiecoëfficiënt is met 11% toegenomen, dankzij een remblok gemaakt van nieuw materiaal.
De studie van de vorm - duidelijk met de innovatieve uitlaat in de middelste brug - heeft de temperatuur van de remvloeistof tot 10% verlaagd, terwijl de efficiëntie na verloop van tijd dezelfde blijft. Naast het waarborgen van de werking, passen de stilistische kenmerken van de Stylema bij de lijnen van de supersport motorfietsen.
 
De alternatieven
Verbeterde prestaties en veiligheid worden ook gegarandeerd door de andere Brembo UPGRADE monoblok voorste remklauwen met 4 zuigers, gemaakt van aluminium. Ondanks dat hij is gemaakt voor het 50e jubileum van Brembo, is het model M-50 met zuigers van 30 mm nog steeds koploper in de categorie voor wat betreft gewicht en stijfheid, zoals de M-4, die iets meer weegt omdat hij zuigers van 34 mm gebruikt.
GP remklauw motorfietsen
GP remklauwen
Vermogen van Grand Prix niveau en consistente prestaties
Maar als u een motorfiets voor weggebruik rijdt en toch droomt van MotoGP, kunt u dat niet zonder de GP4-MS doen. Geïnspireerd door de remklauw ontwikkeld in de topklasse, herschrijft de regels voor remklauwen voor weggebruik, met bijna gelijke prestaties van de remklauwen die worden gebruikt in ‘s wereld belangrijkste wedstrijden.

GP4-MS
De GP4-MS werd net als de Brembo remklauwen gebruikt in MotoGP ontworpen
met gebruik van de topologische optimizer en verkregen uit één machinaal bewerkt aluminium
monoblok. De weerstand tegen hoge temperaturen is hoger dan bij het gieten, wat
hogere prestaties betekent.

De GP4-MS deelt met de racing-remklauwen ook de nikkel oppervlakteafwerking, maar maakt gebruik van een dubbele pakking (één in de zuiger en een tweede als stofhoes)
wat betekent dat er geen noodzaak is voor de periodieke revisies die typisch zijn voor remklauwen voor circuitgebruik. ​
 
 
P4-40C remklauw motorfietsen 
 
GP4-RS
Voor een flinke upgrade ten opzichte van het standaard systeem, kunt u ook terecht bij de GP4-RS. Ook dit is een monoblok, geproduceerd door middel van zeer gecompliceerde giettechnieken en met zuigers omgeven door koelribben. De radiale remklauwen GP4-RB en GP4-RX worden daarentegen gemaakt van twee delen, met een lichaam geheel gemaakt van aluminiumlegering, en 4 zuigers elk. Voor achter raden we de GP2-CR en GP2-SS aan, beiden met twee delen uit één blok
en 2 zuigers van 34 mm. Beiden bieden een goede combinatie van lichtheid en stijfheid.
 
GP4-MS
 
GP4-MS (finned)
The Brembo GP4-MS caliper, born on the track for the road, brings together a structure carved from an aluminium billet and monobloc technology. The special process allows the use of stronger materials with better mechanical properties even under extreme operating conditions. The GP4-MS range is being expanded with a new version with 100 mm fixing.
 
The rib on the front section embraces four aluminium pistons, maximizing the rigidity of the system. A particularity is the introduction of ventilation fins on the outer casing to the benefit of better braking system heat exchange and improved cooling.
Application List available soon.
P4-40C Motorbike brake caliper
GP4-MOTOGP
GP4-MOTOGP
The GP4-MotoGP brake caliper, born from the track for the road, is perfectly suited to the needs of today's motorbikes and the most demanding track enthusiasts. 
Just like the Brembo calipers used by professional riders in MotoGP and SBK, this new monobloc caliper is carved from an aluminium billet, finned, with nickel-plating treatment and a new design. 
The GP4-MotoGP caliper is derived from the technology developed in MotoGP and exploits the diagonal sliding of the pads to boost braking torque with the same amount of force applied to the lever for unprecedented performance.
Particular attention was paid to the introduction of ventilation fins on the outer shell and new racing pistons, both of which improve heat exchange in the braking system and contribute to cooling. No less important is the eye-catching design of the most recent Brembo GP4-MotoGP caliper, further enhanced by a nickel surface finish that gives the caliper a brighter, smoother appearance.
Application List available soon.
Axiale remklauwen
traditioneel, maar niet achterhaald
Wie er voor kiest om trouw te blijven aan axiale remklauwen, kan aan zijn voorkeur voldoen met de P4-40C, een klassieker gekenmerkt door vier gedifferentieerde zuigers met een diameter van 30 en 34 mm, zwarte geanodiseerde afwerking met rood logo en 40 mm offset.
Een alternatief voor de P4-40C is de P4-40R die ook gesinterde remblokken, hetzelfde aantal zuigers en afmetingen heeft. De P2-RS84 en P2-CB84 zijn daarentegen beschikbaar voor achter, gemaakt van gegoten aluminium, met elk twee zuigers van 34 mm en een afstand van 84 mm.
Privacybeleid">