Logo Brembo Upgrade

Remklauwen

Licht en mooi

Cluster Road

Een stoere look en dagelijks rijplezier

Gedurende tientallen jaren zijn de remklauwen voor motorfietsen voor weggebruik allemaal hetzelfde geweest, met slechts kleine verschillen in vorm en grootte. Het was aan Brembo om deze status quo wakker te schudden, dankzij de knowhow van het racen: steeds kleinere remklauwen, met karakteristieke kenmerken die desondanks zorgen voor geweldige prestaties. Brembo UPGRADE remklauwen kunnen niet worden verward met die van andere merken en niet alleen omdat het logo in grote letters is aangegeven. Ze zijn ontworpen om het oog te behagen, maar maken ook het dagelijks rijden aangenamer. Vorm en essentie kunnen hand in hand gaan. U moet het alleen willen.
De belangrijkste elementen van een remklauw zijn altijd al de lichtheid en stijfheid, omdat dit het onafgeveerde gewicht is dat van invloed is op het remmen, maar ook op de veranderingen van richting en de acceleratie. Een perfecte samensmelting van deze waarden was nooit eenvoudig, maar Brembo is er in geslaagd en heeft de verwachtingen vervolgens overtroffen.
Stylema remklauw motorfietsen
Stylema remklauwen
Naast een 9% lichter lichaam van de remklauw ten opzichte van eerdere modellen met dezelfde stijfheid, garandeert de Stylema in de loop van de tijd onvergelijkbare en constante prestaties: de gemiddelde frictiecoëfficiënt is met 11% toegenomen, dankzij een remblok gemaakt van nieuw materiaal.
De studie van de vorm - duidelijk met de innovatieve uitlaat in de middelste brug - heeft de temperatuur van de remvloeistof tot 10% verlaagd, terwijl de efficiëntie na verloop van tijd dezelfde blijft. Naast het waarborgen van de werking, passen de stilistische kenmerken van de Stylema bij de lijnen van de supersport motorfietsen.
 
De alternatieven
Verbeterde prestaties en veiligheid worden ook gegarandeerd door de andere Brembo UPGRADE monoblok voorste remklauwen met 4 zuigers, gemaakt van aluminium. Ondanks dat hij is gemaakt voor het 50e jubileum van Brembo, is het model M-50 met zuigers van 30 mm nog steeds koploper in de categorie voor wat betreft gewicht en stijfheid, zoals de M-4, die iets meer weegt omdat hij zuigers van 34 mm gebruikt.
GP remklauw motorfietsen
GP remklauwen
Vermogen van Grand Prix niveau en consistente prestaties
Maar als u een motorfiets voor weggebruik rijdt en toch droomt van MotoGP, kunt u dat niet zonder de GP4-MS doen. Geïnspireerd door de remklauw ontwikkeld in de topklasse, herschrijft de regels voor remklauwen voor weggebruik, met bijna gelijke prestaties van de remklauwen die worden gebruikt in ‘s wereld belangrijkste wedstrijden.

GP4-MS
De GP4-MS werd net als de Brembo remklauwen gebruikt in MotoGP ontworpen
met gebruik van de topologische optimizer en verkregen uit één machinaal bewerkt aluminium
monoblok. De weerstand tegen hoge temperaturen is hoger dan bij het gieten, wat
hogere prestaties betekent.

De GP4-MS deelt met de racing-remklauwen ook de nikkel oppervlakteafwerking, maar maakt gebruik van een dubbele pakking (één in de zuiger en een tweede als stofhoes)
wat betekent dat er geen noodzaak is voor de periodieke revisies die typisch zijn voor remklauwen voor circuitgebruik. ​
 
 
GP4-RS, monoblokremklauw met zuigers omsloten door koelribben. 
 
GP4-RS
Voor een flinke upgrade ten opzichte van het standaard systeem, kunt u ook terecht bij de GP4-RS. Ook dit is een monoblok, geproduceerd door middel van zeer gecompliceerde giettechnieken en met zuigers omgeven door koelribben. De radiale remklauwen GP4-RB en GP4-RX worden daarentegen gemaakt van twee delen, met een lichaam geheel gemaakt van aluminiumlegering, en 4 zuigers elk. Voor achter raden we de GP2-CR en GP2-SS aan, beiden met twee delen uit één blok
en 2 zuigers van 34 mm. Beiden bieden een goede combinatie van lichtheid en stijfheid.
 
GP4 -MS, monoblokremklauw voor weggebruik
 
GP4-MS (met ribben)
De Brembo GP4-MS-remklauw, ontstaan op de racebaan, maar voor de weg, combineert een uit één aluminium blok gesneden structuur met de monobloktechnologie. Dankzij het speciale proces kunnen er sterkere materialen gebruikt worden, met betere mechanische eigenschappen, ook onder extreme bedrijfsomstandigheden. Het GP4-MS-assortiment wordt uitgebreid met een nieuwe versie met een bevestiging van 100 mm.
 
De rib op de voorzijde omsluit vier aluminium zuigers, waardoor de stijfheid van het systeem wordt gemaximaliseerd. Een bijzonderheid is de introductie van ventilatieribben op het buitenste huis, ten behoeve van een betere warmte-uitwisseling van het remsysteem en een verbeterde koeling.
Lijst toepasselijkheid binnenkort beschikbaar.
P4-40C remklauw motorfietsen
GP4 -MotoGP, remklauw voor weggebruik die zich aan alle behoeften aanpast
GP4-MOTOGP
De GP4-MotoGP-remklauw, ontstaan op de racebaan, maar voor de weg, is perfect voor de behoeften van hedendaagse motorfietsen en de meest veeleisende racebaanliefhebbers. 
Deze nieuwe monoblok-remklauw is, net als de Brembo-remklauwen gebruikt door de professionele coureurs in MotoGP en SBK, uit één aluminium blok gesneden, heeft ribben, een nikkelbehandeling en een nieuw ontwerp. 
De GP4-MotoGP-remklauw is afgeleid van de technologie ontwikkeld in MotoGP en maakt gebruik van de diagonale verschuiving van de remblokken om het remkoppel te verhogen met dezelfde kracht die op de hendel wordt toegepast, resulterend in ongekende prestaties.
Bijzondere aandacht werd besteed aan de introductie van ventilatieribben op het buitenste huis en de nieuwe racezuigers, die beiden de warmte-uitwisseling in het remsysteem verbeteren en bijdragen aan de koeling. Niet minder belangrijk is het opvallende ontwerp van de recentste GP4-MotoGP-remklauw van Brembo, nog verder verbeterd met een oppervlakteafwerking met nikkel die de remklauw een helderder, gladder uiterlijk geeft.
Lijst toepasselijkheid binnenkort beschikbaar.
Axiale remklauwen
traditioneel, maar niet achterhaald
Wie er voor kiest om trouw te blijven aan axiale remklauwen, kan aan zijn voorkeur voldoen met de P4-40C, een klassieker gekenmerkt door vier gedifferentieerde zuigers met een diameter van 30 en 34 mm, zwarte geanodiseerde afwerking met rood logo en 40 mm offset.
Een alternatief voor de P4-40C is de P4-40R die ook gesinterde remblokken, hetzelfde aantal zuigers en afmetingen heeft. De P2-RS84 en P2-CB84 zijn daarentegen beschikbaar voor achter, gemaakt van gegoten aluminium, met elk twee zuigers van 34 mm en een afstand van 84 mm.
Privacybeleid">