18 oktober 2018

2008-2018: Brembo-remblokken tien jaar op de markt

Brembo viert tien jaar evolutie van zijn aftermarket-remblokken met de introductie van een nieuwe serie speciaal voor liefhebbers van sportieve rijstijl.

Grote prestaties behaal je met z'n tweeën. Dit jaar viert Brembo het tienjarig jubileum van zijn eerste aftermarket-remblokken, een mijlpaal die we willen opdragen aan al onze klanten en de gemeenschap van autoliefhebbers in het algemeen. Om in deze tien jaar te kunnen komen waar we nu zijn, hebben we namelijk meer moeten doen dan alleen investeren in onderzoek en ontwikkeling: voor het vergroten van de variëteit van het aanbod, het aantal afzetmarkten en de omzet, moesten we de confrontatie aan met degenen die de resultaten van ons werk in de dagelijkse praktijk gebruiken. Het gaat hierbij om een vertrouwensrelatie, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij zowel de uitbreiding van ons aftermarket-aanbod met de introductie van de eerste remblokken in 2008, als de doorontwikkeling ervan tot op heden. 
 
 
2008: Brembo brengt zijn eerste serie remblokken uit

Een voorwaarde voor een langdurige relatie is het respecteren van een elementaire regel: wie wil ontvangen, moet ook geven. Daarom heeft Brembo tien jaar geleden besloten een nieuw product op de markt te brengen ter completering van zijn traditionele aanbod aan aftermarket-remschijven: de eerste Brembo-remblokken. Dankzij onze goede merkreputatie en het netwerk van enthousiaste klanten dat we in de voorafgaande jaren hadden opgebouwd, overtrof de respons van de markt onze verwachtingen. Dat gaf op zijn beurt weer een nieuwe impuls aan verdere uitbreiding van onze activiteiten. Het stelde ons in staat jaar in jaar uit de productie op te schroeven en met onze schijven en remblokken nieuwe markten te betreden, waardoor we nu in meer tachtig landen ter wereld aanwezig zijn. Gedurende deze tien jaar van ongeremde (figuurlijk uiteraard!) groei zijn we voortdurend doorgegaan met het vernieuwen van ons productaanbod, waarbij we zijn getransformeerd van een remschijvenfabrikant tot een allround specialist op het gebied van remsystemen. Ons aanbod bestaat nu uit onder meer remblokken, met uv-technologie gelakte schijven, samengestelde schijven voor sportief gebruik, remcilinders, remtrommels en remschoenen. En daarnaast nog hydraulische componenten, smeermiddelen en remvloeistoffen. Al deze Brembo-producten kunnen perfect met elkaar worden gecombineerd, waardoor klanten het potentieel ervan ten volle kunnen benutten. Om te voldoen aan de eisen van automobilisten met verstand van zaken, hebben we innovatieve oplossingen ontwikkeld op basis van hoogwaardige research en de introductie van geavanceerde technische details. 
 
Groei van het gamma, de omzet en … de passie

Het is niet alleen de variëteit van het aanbod die in de afgelopen tien jaar is gegroeid: onder automobilisten is de kennis over en passie voor alles wat te maken heeft met de wereld op vier wielen flink toegenomen. De vertrouwensrelatie die we hebben met deze betrokken en geod geïnformeerde liefhebbers die veel belang hechten aan kwaliteit, veiligheid, comfort en prestaties, wilden we graag verder verstevigen. Daarom zijn we begonnen met het zoeken naar de zogenaamde 'X-factor', waarbij we voor nieuwe producten steevast proberen te opteren voor het beste dat in de ontwikkelingsfase naar boven komt. De eerste stappen in dit segment zijn gezet met de introductie van de gegroefde schijven van de Brembo Max-serie in het begin van de jaren 2000, gevolgd door de geperforeerde schijven van de Brembo Xtra-serie in 2016.
 
 
 
2018: Remblokken met de 'X'-factor
 
Om te beantwoorden aan de veranderde verwachtingen van klanten, hebben we op de Automechanika van Frankfurt in 2018 de gloednieuwe Brembo Xtra-remblokken geïntroduceerd als perfecte aanvulling op de sportieve Xtra- en Max-schijven. Deze drie producten vormen de start van het 'X-gamma', waarbij het vinden van de 'X-factor' is te danken aan duizenden testkilometers op de weg, talloze vergelijkingstests en de vasthoudende research-inspanningen van Brembo's technici. Zo is voor de nieuwe remblokken een speciaal materiaal gebruikt dat is samengesteld uit meer dan dertig verschillende componenten. Deze compound zorgt voor een verdere verbetering van de prestaties van de Xtra- en Max-schijven, zowel wat betreft doseerbaarheid, als wat betreft comfort en duurzaamheid. De geruisloosheid tijdens het remmen is daarbij volledig behouden gebleven. De hoge wrijvingscoëfficiënt zorgt bovendien voor een stabielere en krachtigere remwerking, ongeacht de temperatuur en zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur van de blokken. Ook de slijtage van de schijven blijft tot een minimum beperkt.
 
 
 
De nieuwe Brembo Xtra-remblokken zullen verkrijgbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2019.
Privacybeleid">