20 oktober 2017

BREMBO VIERT DE EERSTE 25 JAAR IN KLEUR

Brembo bevestigt zichzelf als pionier, niet alleen op technologisch, maar ook op ontwerpgebied.

Dit jaar stalt de Brembo-stand op de IAA de talloze mogelijkheden uit om remklauwen met kleur te personaliseren. Met alle kleurvarianten uit verleden, heden en toekomst die altijd het kenmerk van de Brembo-identiteit zijn geweest en die nu tot een onderscheidend en karakteristiek stijlelement zijn uitgegroeid - uniek en onmiskenbaar.

Het combineren van twee kleuren is een wetenschap. Dit is een uitdaging die Brembo is aangegaan sinds de jaren 90 en die gaandeweg kleur een van de kenmerken van haar huidige remklauwen heeft gemaakt.
In die jaren introduceerde Brembo de eerste roodgelakte remklauwen op een geavanceerd voertuig van een welbekende Duitse fabrikant. Een “simpel” mechanisch product werd zodoende getransformeerd in een echte design icon die later zelfs een prijs als kunstwerk in de wacht zou slepen. Niet voor niets was het Kandinsky die zei: “Kleur is een kracht die direct op de ziel inwerkt”, een uitspraak die de band tussen Brembo en kleur tekent. De 25 jaar geleden eerst toegepaste kleur - rood - heeft altijd gestaan voor hoge prestaties - en draagt tot vandaag de dag bij aan het uitlichten van de kenmerken en prestaties van voertuigen die zijn uitgerust met de Brembo remklauwen.

Maar veel kleurentinten zijn nu ook vast geassocieerd met bepaalde kenmerken. De vele tinten geel en goud, bijvoorbeeld, staan meestal voor carbon-keramische schijfsystemen. Er is sportief en elegant blauw in verscheidene nuanceringen en er zijn alle mogelijke grijstinten beschikbaar.

Naast het assortiment in de catalogus, dat meer dan 100 verschillende kleuren omvat, is Brembo ook in staat fonkelnieuwe tinten te leveren en aan de speciale verzoeken te voldoen van autofabrikanten die steeds meer op de details van hun voertuigen zijn gaan letten om de aandacht van de eindgebruiker te vestigen op steeds nieuwere eigenschappen en onderscheidende details. Kleur is ongetwijfeld een uiterst kenmerkend element van het voertuig, ook voor de kleinste details.

Brembo richt zich met nadruk op kleurgebruik om het onderscheidende karakter van elk voertuig te kenschetsen en te versterken. Zij wordt in dit streven aangemoedigd door de ontwikkeling naar steeds meer opengewerkte, gelegeerde wielen die het remsysteem en bijbehorende componenten duidelijker in zicht brengen.
 
 
Privacybeleid">