20 juni 2019

Brembo Xtra: wanneer schijven en blokken voor elkaar zijn gemaakt

De gecombineerde werking van Brembo Xtra-remblokken en Max- en Xtra-remschijven zorgt voor optimale remprestaties, ongeacht de omstandigheden. Ontdek alle geheimen van de perfecte match!

Eenheid maakt macht. En remkracht! Ook bij een remsysteem is een goede werking afhankelijk van de samenwerking tussen de verschillende 'partners'. Als de schijven en remblokken van hoge kwaliteit zijn en optimaal op elkaar zijn afgestemd, komt dat de prestaties van het hele remsysteem ten goede. Grip, prestaties en doseerbaarheid, maar ook comfort en levensduur: wanneer Brembo's sportieve Xtra- en Max-schijven en Brembo's Xtra-remblokken met elkaar worden gecombineerd, vormen ze op al deze fronten een onverslaanbaar duo. En zoals bij elke relatie, schuilt het gevaar er vooral in dat op den duur de sleet erin raakt. Wanneer de schijven versleten raken, zal dat ook de slijtage van de blokken versnellen. Dezelfde destructieve dynamiek treedt ook op in het omgekeerde geval: versleten remblokken hebben een funeste invloed op het behoud van de schijven. Daar komt nog bij dat een over de hele linie versleten systeem veel heter wordt tijdens het remmen. En dat veroorzaakt weer een reeks verdere problemen die ten koste gaan van een harmonieuze relatie tussen de componenten van het remsysteem, wat natuurlijk de remprestaties niet bevordert.
 
Maar wat kunt u doen om te voorkomen dat uw remmen in deze neerwaartse spiraal terechtkomt? Dat is gemakkelijker dan u denkt: kiezen voor de gecombineerde kracht van Brembo's Xtra-remblokken en de schijven de X-series! Laten we de voordelen daarvan maar eens onder de loep nemen.
 
Meer dan 30 verschillende componenten: een band voor altijd (of bijna altijd)
 
De compound van Brembo Xtra-remblokken maakt gebruik van een speciaal materiaal dat is ontwikkeld in ons ultramoderne onderzoekslaboratorium en bestaat uit meer dan dertig verschillende componenten. Ten opzichte van de compounds die traditioneel worden gebruikt voor remblokken in deze klasse, biedt BRM X L01 een hoge wrijvingscoëfficiënt die de voordelen van Brembo's aftermarket-schijven versterkt en zorgt voor een stabiele en krachtige remwerking bij elke temperatuur. Op basis van Brembo's ervaring uit de racesport en als OEM-fabrikant, is deze nieuwe oplossing verder ontwikkeld om de liefhebbers van sportief rijden optimale prestaties te bieden, ook op het gebied van comfort en duurzaamheid. Op het gebied van pedaalgevoel bieden de Xtra-remblokken een superieure doseerbaarheid en controle in elke fase van de remactie. Dit zorgt ook bij een sportieve rijstijl voor behoud van het rijcomfort, terwijl de stabiele wrijvingscoëfficiënt een gelijkmatige verdeling van de warmte en druk garandeert om de vorming van hot spots (vervormingen) op het remvlak, en de hinderlijke trillingen als gevolg daarvan, tegen te gaan.
Dankzij de innovatieve samenstelling van de BRM X L01-compound gaan de voordelen op het gebied van prestaties niet ten koste van de stille werking en levensduur van de blokken. Daarnaast onderscheiden de nieuwe Brembo XTRA-remblokken zich door een uiterst constant remgedrag tijdens zowel remcycli bij hoge temperaturen als daaropvolgende cycli bij koude schijven: de speciale anti-scorchingbehandeling zorgt voor snelle afvoer van de gassen die zich bij hoge temperaturen tussen de remblokken en de schijf vormen en een significante verlaging van de wrijvingscoëfficiënt veroorzaken (een fenomeen dat bekend staat als fading).
 
 
Groeven en gaten: een typisch voorbeeld van functionele schoonheid
 
In een perfecte relatie wil het oog ook wat. In het geval van Brembo's Xtra en Max remschijven wordt daarin voorzien door een fraai patroon van gaten of groeven en de exclusieve UV-coating. Afgezien van een aantrekkelijk uiterlijk, bieden de groeven en gaten in de eerste plaats een reeks functionele voordelen die het remgedrag en het rijcomfort ten goede komen.
  • Betere grip: de groeven en gaten in het remoppervlak van de schijf verhogen de grip, waardoor de respons en het remvermogen in elke situatie toenemen.
  • Schoonhouden van de remblokken: de sleuven en perforaties in de Xtra- en Max-schijven hebben een schrapend effect dat metaalafzettingen als gevolg slijtage van de schijf verwijdert en zo de remblokken schoonhoudt en regenereert.
  • Afvoer van warmte: de aanwezigheid van de gaten en groeven is essentieel voor een goede ventilatie en daarmee ook warmteafvoer van de schijf. Daarnaast zorgen ze voor een snelle afvoer van de gassen die fading kunnen veroorzaken.
  • Betere prestaties op een nat wegdek: bij natte weersomstandigheden onderbreken gaten en groeven de waterfilm op het remoppervlak, waardoor de remmen ook op een nat wegdek tijdens de initiële remfase uiterst direct reageren.
 
Het is algemeen bekend dat relaties die zwaar weer overleven daar sterker van worden. Brembo's Xtra-remblokken en Max- en Xtra-schijven zijn samen uitvoerig getest op de proefbank en op de weg en hebben daarbij de zwaarste beproevingen glansrijk doorstaan. Daarmee hebben ze zich bewezen als het ideale koppel en de perfecte oplossing voor vrijwel alle recente compacte, middelgrote en sportieve auto's.
Privacybeleid">