22 april 2022

De nieuwe Brembo Beyond EV Kit

Nog nooit was er een betere overeenstemming voor een elektrisch voertuig

Corrosiebestendigheid, minder geluid en optimale duurzaamheid onderscheiden het nieuwe aftermarket-assortiment van remschijven en -blokken voor zuiver elektrische auto’s

Brembo heeft ter gelegenheid van Motortec Automechanika Madrid de nieuwe Beyond EV Kit gepresenteerd, een nieuwe familie van speciaal gecoate remschijven en innovatieve remblokken die het aftermarket-aanbod van Brembo voor elektrische auto’s beduidend verbetert.
 
De recentste Brembo-oplossingen, rechtstreeks afgeleid van het OE-erfgoed en -expertise, zijn specifiek ontworpen om een lage milieu-impact te combineren met de best mogelijke prestaties en veiligheid, dankzij de innovatieve materialen en moderne technologieën die tijdens het ontwikkelingsproces zijn gebruikt.
 
Het resultaat is Brembo’s Beyond EV Kit, bestaande uit een nieuw assortiment van EV-remschijven en EV-remblokken, op maat gemaakt voor de meest populaire elektrische auto’s op de markt. De nieuwe onderdelen genereren minder geluid, zijn beter bestand tegen oxidatie en hebben dus een langere levensduur, voordelen die bijdragen aan de duurzaamheid. Een dubbele beschermende behandeling helpt om corrosie van de gehele set te voorkomen en geeft de remschijven een glanzend en aantrekkelijk uiterlijk. Verder vermindert een speciaal, kopervrij wrijvingsmateriaal met een gegalvaniseerde steunplaat tijdens het remmen zowel stof als weggeluiden.
 
In het ontwerp van deze nieuwe oplossing voor het remsysteem stonden veiligheid en duurzaamheid centraal.
Elektrische auto’s maken naast traditioneel dissipatief remmen gebruik van regeneratief remmen, wat resulteert in een verminderd gebruik van wrijvingsremmen. Na verloop kan tijd kan dit leiden tot roestvorming op de niet-gebruikte onderdelen van het remsysteem, waardoor de veiligheid van het remsysteem wordt aangetast en de onderhoudskosten toenemen. Het doel van Brembo was het ontwerp van een geruisloze en corrosiebestendige set, met minimale resterende weerstand. Het recentste assortiment van Brembo EV-remblokken en EV-remschijven voldoet aan deze behoeften door vele van de technologische innovaties, materialen en behandelingen, die door het bedrijf voor de OE-markt zijn geïntroduceerd, over te dragen.
 
Remsystemen spelen een belangrijke rol bij de vormgeving van de toekomstige mobiliteit en Brembo ontwikkelt, als Solution Provider, nieuwe en meer geavanceerde producten die de rijdynamiek van deze nieuwe generatie voertuigen zullen verbeteren.
 
De Brembo Beyond EV Kit is verkrijgbaar vanaf mei 2022 als specifieke sets die gecoate remschijven en een speciaal kopervrij wrijvingsmateriaal met gegalvaniseerde steunplaten zullen omvatten.
 
De nieuwe Brembo Beyond EV Kit
Privacybeleid">