28 maart 2018

FLEXIRA: DE NIEUWE TECHNOLOGIE VOOR COMPACTE REMKLAUWEN

Wij presenteren een nieuw concept voor compacte remklauwen, dat dimensionale optimalisatie combineert met lichtgewicht en design

Vanaf vandaag wordt de garantie van veilig en krachtig remmen van premium-voertuigen ter beschikking gesteld aan fabrikanten van zowel voertuigen met een hoog vermogen, als ook auto's met minder extreme eigenschappen.
Dit is te danken aan Flexira™, de nieuwe technologie die wordt gebruikt voor de compacte, vaste Brembo-remklauw, ontworpen en gerealiseerd voor kleine ruimten, met behoud van de functionaliteit en prestaties die typisch zijn voor een vaste remklauw, met tegelijkertijd buitenmaten die vergelijkbaar zijn met die van een zwevende remklauw.
 
Het aluminium wordt met behulp van de zwaartekracht in een specifieke legering gegoten en vervolgens worden aan de buitenzijde van de remklauw stalen inzetstukken (zogenaamde "shirts") toegevoegd, die duidelijk zichtbaar zijn op de voorzijde van de remklauw.
De nieuwe Brembo-remklauw is uitgerust met zuigers met een diameter van 38 en 42 mm; een remblok met 72 cm2 oppervlak en een dikte van het wrijvingsmateriaal van 11 mm.

Deze door Brembo gepatenteerde oplossing garandeert een aanzienlijke vermindering van de massa in vergelijking met zwevende remklauwen van gietijzer, die gewoonlijk op voertuigen uit de segmenten A, B en C worden gebruikt. Deze vermindering reduceert het brandstofverbruik en de emissies, waardoor de dynamische efficiëntie van het voertuig wordt verhoogd en traagheidsmomenten worden beperkt.
 
 
 
 
Privacybeleid">