01 februari 2018

HARM EN ALEX - BREMBO EXPERTS AAN HET WOORD

Het belang van het volgen van een Brembo Expert-training volgens monteurs zelf

“Brembo Expert remsysteemtraining is leerzaam”
 
Vakgarage BG in Zevenbergen is ‘Brembo Expert’. De eigenaren Harm Grootenboer en Alex Brons volgden de gelijknamige remsysteemtraining allebei. Grootenboer: “Mijn remmenkennis is opgefrist, daarnaast heb ik dingen opgestoken die we gelijk in de praktijk hebben gebracht. Het is een leerzame training.”
 
Grootenboer volgde de Brembo Expert training begin vorig jaar. Na de training van een dagdeel sloot hij het examen goed af, net als zijn vennoot. Sindsdien mogen zij zich ‘Brembo Expert’ noemen. Een Brembo Expert biedt professionele remservice op basis van up-to-date kennis en het gebruik van de juiste onderdelen en gereedschap.
 

"Interessant"

Werkzaamheden aan het remsysteem zijn bijna dagelijkse kost voor Grootenboer. “Remdelen vervangen we gemiddeld vijf tot zes keer per week.” Dat betekent niet dat hij op remmengebied is uitgeleerd, merkte hij tijdens de training die in samenwerking met Brembo is ontwikkeld. “Tijdens de training heb ik mijn kennis opgefrist en ik heb bijgeleerd. Het meest interessante vond ik de uitleg over de opbouw van een remblok. Een remblok dat er op het eerste gezicht nog best goed uitziet, kan toch aan vervanging toe zijn. Een remblok is uit verschillende lagen opgebouwd; onder het frictiemateriaal zit onder meer een laag die voorkomt dat de warmte van het remblok naar de remtang wordt doorgegeven. Dat vond ik interessant. Dit verhaal kan ik bovendien aan klanten vertellen die zich afvragen waarom hun ogenschijnlijk nog goede remblokken vervangen moeten worden.” 

Remschijven meten
 
Sinds hij de training heeft gevolgd, meet Grootenboer vaker de dikte van de remschijven van de auto’s in de werkplaats. “Als de schijfdikte de minimale maat nadert, komen de schijven voor vervanging in aanmerking. Zo garandeer je dat de klant veilig de volgende onderhoudsbeurt haalt. Sinds de training letten we daar meer op.“
Tijdens de training kwam uiteraard ook het onderhoud van het remsysteem ter sprake. Grootenboer: “Ik heb onder meer opgestoken dat je bij onderhoud niet alleen het remzadel moet schoonmaken, maar onder meer ook de geleidepennen. Daarnaast is het gebruik van het juiste vet besproken.”
De garagehouder miste gedurende de training aandacht voor het voorkomen of verhelpen van piepende remmen. “Daar wil ik graag meer over weten. Ik weet uit ervaring dat piepende remmen soms erg lastig te verhelpen zijn. Dat lijkt mij dus een interessant onderwerp om te behandelen.”
 
Over Brembo Expert
 
De Brembo Expert remsysteemtraining is ontwikkeld in samenwerking met Brembo. De training behandelt kort samengevat de werking van het remsysteem, het beoordelen van slijtage en de juiste wijze van onderhoud en onderdelen vervangen. Autotechnici die de training hebben gevolgd en voor het examen zijn geslaagd, mogen zich Brembo Expert noemen en kunnen zich profileren als remmenspecialist. Elke Brembo Expert heeft daarnaast exclusief toegang tot de Brembo Brake System Academy, een bron van onder meer technische kennis en montagehandleidingen.  
De Brembo Expert no-nonsense garantie doet haar naam eer aan: garantie is verzekerd voor elke Brembo Expert die op de juiste manier te werk is gegaan en het juiste gereedschap heeft gebruikt.
Over gereedschap gesproken: Brembo Experts profiteren van gunstige voorwaarden bij de aanschaf.  
Informeer naar Brembo Expert bij uw grossier, of kijk op   
https://automotiveacademy.nl/aanbod/leertrajecten/basis/brembo-remmen-expert/
 

 
Privacybeleid">