12 oktober 2021

‘Restyling’ van de Brembo Xtra-remblokkenserie onthuld

De nieuwe look van de Brembo Xtra-remblokken is bedoeld om het unieke karakter van deze productserie te benadrukken.

Brembo, toonaangevende fabrikant van remsystemen, kondigt de restyling van de ‘Brembo Xtra’ Aftermarket-remblokken aan. Deze remblokkenserie werd ontwikkeld als aanvulling op Brembo's aftermarket-assortiment van remschijven met boringen en groeven en komt tegemoet aan de behoeften van klanten met een passie voor sportief rijden, die ook gedurende hun dagelijkse ritten comfort en duurzaamheid eisen.
 
‘Restyling’ van de Brembo Xtra-remblokkenserie onthuld
 
De in hun uiterlijk vernieuwde Brembo Xtra-remblokken zijn verkrijgbaar sinds juni 2021 en hebben een gloednieuwe grafische vormgeving, met een nieuwe grijze shim met rode opdruk met het 'Brembo Xtra'-logo. Dit nieuwe ontwerp vervangt de laser gravure die in het wrijvingsmateriaal van de oude modellen aanwezig was.
 
De vernieuwde remblokken worden geleverd in een verpakking die volledig recyclebaar is, in overeenstemming met de hoge duurzaamheidsstandaards van Brembo. Deze extra laag geeft nog meer bescherming aan de verpakking. Dankzij het nieuwe uiterlijk van de remblokken en de vernieuwde verpakking onderscheidt de Xtra-serie zich van alle andere series van Brembo en wordt de extreem hoge kwaliteit ervan benadrukt.
 
‘Restyling’ van de Brembo Xtra-remblokkenserie onthuld
 
De Xtra-remblokkenserie van Brembo werd voor het eerst gelanceerd in 2018 en is speciaal ontworpen voor de remschijven van de Max- en Xtra-lijnen. De serie bestaat uit meer dan 100 onderdeelnummers, inclusief veel van de meest recente compacte, middelgrote en sportieve auto's. De remblokken zijn gemaakt van BRM X L01, een materiaal dat speciaal is ontwikkeld door de ingenieurs van Brembo. Dit materiaal is gemaakt van meer dan 30 verschillende componenten die werden onderzocht en getest in de geavanceerde onderzoekslaboratoria van Brembo’.
 
Brembo was in staat om dit innovatieve materiaal te ontwikkelen dankzij de ervaring van het bedrijf op het gebied van originele uitrusting (original equipment, OE) en de vele hoogwaardige producten die het heeft gecreëerd voor de meest extreme remomstandigheden. Brembo Xtra-remblokken bieden een superieur pedaalgevoel, comfort en goede prestaties voor wat de fading betreft en zorgen bovendien voor een verhoogde wrijvingsstabiliteit, minder slijtage en schonere velgen.
 
De Brembo Xtra-remblokken met ‘nieuwe look’ hebben ECE R90-goedkeuring, wat betekent dat ze honderd procent geschikt zijn als vervangingsonderdelen voor gebruik op de weg. Er zal een overgangsfase worden geïmplementeerd met betrekking tot de Brembo Xtra-remblokken met zwarte shim en de nieuwe met grijze shim, wat betekent dat gedurende een paar maanden beide opties verkrijgbaar zullen zijn.
Privacybeleid">