25 januari 2017

UNECE R 90-GOEDKEURING VOOR HET HELE ASSORTIMENT REMSCHIJVEN EN REMTROMMELS VAN BREMBO

UNECE R 90 - De nieuwe kwaliteitstandaard voor de remschijven en remtrommels voor de vervangingsmarkt

De oorspronkelijke, voor remblokken en -schoenen geldende UNECE R 90-norm is onlangs gewijzigd. De nieuwe versie R90-02 verplicht met ingang van november 2016 de goedkeuring ook voor remschijven en remtrommels die onderdelen vervangen van nieuw geregistreerde voertuigen.
Als producent van remschijven werd Brembo verzocht om een belangrijke bijdrage te leveren aan de opstelling van het nieuwe reglement en werkte het bedrijf actief samen met de interne werkgroep van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties.
 
Het reglement wil garanderen dat alle remschijven en remtrommels die voor de vervangingsmarkt zijn bestemd, prestaties leveren die wat functionaliteit, veiligheid en efficiëntie gelijkwaardig zijn aan die van het originele product dat ze gaan vervangen.
Alle goedgekeurde producten zullen herkenbaar worden gemaakt met de goedkeuringscode van de certificatie-instantie die op het product zal worden gemerkt (samen met de andere informatie voor de traceerbaarheid) en zal worden afgedrukt op het label op de verpakking.
 
 
Brembo: het hele assortiment goedgekeurd
 
Omdat Brembo op een bijzonder lange en belangrijke ervaring stoelt wat betreft het ontwerp en de fabricage van remsystemen voor de assemblage van voertuigen en voor de vervangingsmarkt, leverde het bedrijf altijd al een assortiment van producten met technische kenmerken die gelijkwaardig of hoger waren dan die van de originele. Deze producten overschrijden nu ruim de nieuwe voorschriften.
Wij laten immers al meer dan 15 jaar lang de hoge standaards van onze remschijven certificeren met de ABE-goedkeuring van het Duits Federaal bureau voor motorvoertuigenverkeer (KBA) en lopen dus al een hele tijd vooruit op wat nu met recht en rede een behoefte van de markt zelf is geworden om de veiligheid van elke voertuigbestuurder te garanderen.
 
Omdat het probleem van de veiligheid van remsysteemcomponenten voor ons altijd centraal stond en wij initiatiefnemers waren van talrijke communicatiecampagnes in die zin, verheugen wij ons over de introductie van het nieuwe reglement dat het gat in de wetgeving opvult met één, door alle landen erkende, standaard voor een belangrijk en actief veiligheidscomponent van voertuigen.
 
In deze zin hebben wij besloten om onmiddellijk niet alleen de componenten voor nieuwe voertuigen te laten goedkeuren, maar alle schijf- en trommelremmen van Brembo, een assortiment van meer dan 2.200 artikelen dat 97% van het in Europa circulerende wagenpark beslaat.
Dankzij de inzet van de afdeling R&D is al 95% van de catalogusproducten getest en goedgekeurd en "gelijkwaardig aan het origineel bevonden, niet alleen in de normale schijvenreeks, maar ook in de meer sportieve en performance-gerichte reeksen, zoals de “gegroefde schijven” Brembo Max en het nieuwe assortiment van geperforeerde schijven Brembo Xtra.
 
Wij zijn van mening dat dit een belangrijke stap voorwaarts is voor de hele automotive-sector en voor alle professionals die erin werken, omdat groei niet anders kan betekenen dan meer veiligheid voor de eindgebruiker.
 
 
 
 
Privacybeleid">