20 augustus 2018

Wat maakt de nieuwe Brembo co-cast-schijf tot de beste voor Mercedes-premiummodellen?

Duurzaam, licht en innovatief: de nieuwe co-cast-schijven vormen de volgende stap in de ontwikkeling van Brembo's premium Aftermarket-gamma.

Na de Max-schijven, Xtra-schijven en zwevende schijven is Brembo's Aftermarket-programma voor Mercedes-premiummodellen verder uitgebreid met het nieuwe co-cast-gamma. Dankzij hun unieke productieproces zorgt dit nieuwe type schijven voor een stuk innovatie in het aanbod van samengestelde schijven.
 
 
Hoe worden co-cast-schijven gemaakt?
 
Als eerste stap wordt de stalen naaf geperst. Dit onderdeel, waarvan de specificaties verschillen afhankelijk van het voertuig waarvoor de co-cast-schijf is bedoeld, wordt in een speciale mal gelegd waarin vloeibaar gietijzer met een temperatuur van 1400 °C wordt gegoten dat het remvlak van de schijf wordt. Het gaat hierbij niet om gewoon gietijzer, maar om gietijzer met een hoog koolstofgehalte, wat zorgt voor een lager gewicht en betere remprestaties van de schijf. Dit gloeiend hete gietijzer stolt rond de getande buitenrand van de naaf, waardoor de Brembo co-cast-schijf ontstaat.

Dit innovatieve proces heeft drie belangrijke voordelen waarop we hieronder nader ingaan.
Hoge thermo-mechanische weerstand
Co-cast-schijven onderscheiden zich door een voortreffelijke thermo-mechanische weerstand dankzij de speciale vorm van de naaf en de samenvoeging met het verrijkte gietijzer. Voor een volledige afvoer van de thermische energie die bij het remmen vrijkomt, beschikt de schijf over een inwendig ventilatiesysteem dat de mechanische structuur van de naaf onaangetast laat en garant staat voor een optimale remrespons.
 
Laag gewicht
Een co-cast-schijf weegt zo'n 15% minder dan een integraalschijf - zijn voorganger - van vergelijkbaar formaat. Deze gewichtsbesparing is te danken aan het lagere gewicht van de naaf en om precies te zijn het materiaal waarvan de naaf is vervaardigd. Een bijkomend voordeel is dat hierdoor de onafgeveerde massa van de auto lager wordt, wat zich vertaalt in meer stuurcomfort, een stabielere wegligging en betere rijeigenschappen in het algemeen. Daarnaast brengt de gewichtsbesparing ook belangrijke voordelen met zich mee voor het milieu: het zorgt namelijk voor een lager brandstofverbruik en vermindering van de uitlaatemissies.
 
Uv-behandeling van de oppervlakken
Net als sommige andere Brembo Aftermarket-schijven, krijgen de nieuwe co-cast-schijven een speciale uv-behandeling. Hierbij wordt er een watergedragen coating op de schijf aangebracht door middel van een geavanceerd lakprocédé dat gebruikmaakt van uv-straling. Deze innovatieve technologie zorgt voor een energiebesparing van bijna 98% ten opzichte van conventionele lakprocessen. Afgezien van de veel cleanere look van de schijf, levert deze behandeling nog een aantal andere belangrijke voordelen op, zoals een uitstekende bestendigheid tegen corrosie, vocht, hoge temperaturen. De ontwikkeling van de co-cast-schijf komt voort uit Brembo's continue inspanningen om zijn klanten te voorzien van producten die zich onderscheiden in duurzaamheid en veiligheid en die tegelijk ook dezelfde hoge remprestaties bieden als de originele producten.

Mocht u nog niet overtuigd zijn van de voordelen van co-cast-schijven, dan zit er niets anders op dan ze zelf uit te proberen!
 
Privacybeleid">