13 september 2017

ZO REMMEN DE 18 BESTE SPELERS VAN DE CHAMPIONS LEAGUE

82% van de beste voetballers van Europa gebruikt de beste remmen ter wereld

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski en Gianluigi Buffon zijn legendarische kampioenen die de voetbalgeschiedenis schrijven. Niemand stopt hen op het veld, althans niet zonder smerig te spelen. In hun vrije tijd zijn deze kerels ook moeilijk te stoppen, zeker niet in hun supercars. Gelukkig voor hen remmen hun wagens met Brembo!
 
Aan de hand van de door de UEFA opgestelde lijst van de 18 beste voetballers, zijn wij gaan kijken met welke wagens (en remmen) deze topvoetballers rijden. Het viel ons vrijwel meteen op dat diverse van deze 18 voetballers met auto's rijden die standaard met remsystemen van Brembo worden geleverd, topscorer Cristiano Ronaldo op kop.
 
Bleek zelfs dat in de garage van de Portugese voetballer altijd al diverse superwagens met remmen van Brembo stonden: van de twee Ferrari's die hij in 2008 kocht, de 599 GTB Fiorano en de F430, beide volgens de traditie van het bedrijf van Maranello volledig uitgerust met remsystemen van Brembo, tot de Lamborghini Aventador LP 700-4 uit 2012, ook met Brembo-remmen.
 
Vanzelfsprekend is Cristiano Ronaldo niet de enige die deze systemen gebruikt, want toen we een kijkje namen in de andere garages van de 18 voetballers die door de UEFA werden uitgeroepen als ploeg van het jaar, zagen we dat minstens 14 spelers hun vertrouwen stellen in Brembo.

Lionel Messi, de enige vertegenwoordiger uit Barcelona in deze lijst, maakt fun met een Ferrari 430 Spider, een Maserati Granturismo S en een Audi R8 Spyder, allemaal met Brembo-remmen. Zoals u ziet, zijn dit allemaal wagens met een ongelooflijke versnellingskracht, net zoals die waarmee de Argentijn zijn tegenstanders op het veld van zich af schudt.
 
Op de weg kunnen remmen echter het verschil uitmaken, zeker als ze geproduceerd zijn door een bedrijf als Brembo dat 26 bedrijfs-wereldkampioenschappentitels en 22 Formula 1-wereldkampioenschappen heeft gewonnen.

Drieëntwintig van deze wereldtitels staan op naam van Ferrari die de kwaliteiten van Brembo's remsystemen op de piste dermate waardeerde dat hij meer dan 30 jaar lang schijven en remmen in het volledige assortiment monteerde. Ferrari is ook het populairste merk bij de 18 topvoetballers, onafhankelijk van de positie die ze op het veld innemen. Verdedigers met voortreffelijke voeten (Leonardo Bonucci), onovertroffen en geweldige middenvelders (Toni Kroos and Isco ) en zelfs spitsen (Robert Lewandowki, maar ook de al genoemde Messi en Ronaldo) stellen al hun vertrouwen in de carbon keramische remmensystemen van Brembo.
 

 
En dan nu de lijst van de 18 topspelers met hun wagens. Slechts 1 wagen per voetballer.
 
Voetballer Ploeg Wagen Remmen
Gianluigi Buffon Juventus Maserati Quattroporte Brembo
Jan Oblak Atletco Madrid Porsche Macan Brembo
Leonardo Bonucci Milan Ferrari F12 Berlinetta Brembo
Sergio Ramos Real Madrid Mercedes AMG GT S Brembo
Diego Godin Atletico Madrid Range Rover Sport HSE Brembo
Casemiro Real Madrid Audi A7 Sportback competition 3.0 Brembo
Toni Kroos Real Madrid Ferrari 488 GTB Brembo
Isco Real Madrid Ferrari F12 Berlinetta Brembo
Miralem Pjanic Juventus Mercedes SLS AMG GT Brembo
Tiemoue Bakayoko Monaco Porsche Cayenne Brembo
Cristiano Ronaldo Real Madrid Lamborghini Aventador LP 700-4 Brembo
Lionel Messi Barcelona asdasdFerrari F430 Spiderasd Brembo
Antoine Griezmann Atletico Madrid Maserati Gran Turismo Brembo
Robert Lewandoski Bayern München Ferrari F12 Berlinetta Brembo
Kylian Mbappe Monaco - -
Dani Carvajal Real Madrid - -
Marcelo​ Real Madrid - -
Luca Modric Real Madrid - -
Privacybeleid">