Tips over de onderhoud

Hoe kunt u het vastkleven van het frictiemateriaal voorkomen: het advies van Brembo

Het vastkleven van het frictiemateriaal kan door enkele eenvoudige maatregelen worden voorkomen.

De minimale dikte van de remschijf

Het is belangrijk om de slijtagegrens van uw remschijf te kennen; dit kan eventuele schade en breuken voorkomen. Hoe wordt dit gegeven gemeten?

Onderhoud van de remtang: waarom is het zo belangrijk?

De geluiden die de remmen produceren worden niet altijd veroorzaakt door defecte remschijven en -blokken. Vaak is goed onderhoud van de remtang al voldoende om het probleem op te lossen: laten we eens kijken hoe dat moet.

Aanhaalmomenten

Een goede werking van het remsysteem hangt direct af van een correct aanhaalmoment van de wielbouten.

Directionele remblokken

De directionele remblokken zijn ontworpen om het comfort van het remsysteem te verbeteren.

Directionele remschijven

Brembo Xtra-schijven hebben geen voorgeschreven draairichting. Het gatenpatroon is niet richtinggebonden en is zodanig ontworpen dat de schijven ongeacht de kant van de auto waar ze worden gemonteerd optimaal functioneren wat betreft zowel comfort als remprestaties.

Remschijf balanceren

Maakt u zich geen zorgen: de sleuf met een diepte van ca. 2 mm in de buitenrand van de schijf die u hebt aangeschaft is beslist geen productiefout!

Bijgeluiden en trillingen

Piepgeluiden bij het remmen zijn, net als trillingen, meestal niet te wijten aan een defect of slechte kwaliteit van de nieuwe onderdelen.

Schema's

Download de montage-instructies van het gewenste product zodat u over alle aanwijzingen voor een correcte montage of demontage beschikt.

Indicaties en inrijden

De gedemonteerde remblokken en -schijven vormen een belangrijke informatiebron: u dient altijd zorgvuldig de staat, de kleur en het uiterlijk van de remvlakken te bekijken om afwijkingen in de werking van een of meer componenten (remklauw, -blokken, lagers) vast te stellen. Eventuele problemen dienen voor de vervanging van de componenten te worden vastgesteld.

Privacybeleid">