Directionele remblokken

Controleer voorafgaand aan de montage van de directionele Brembo-remblokken de in de doos aanwezige montage-instructies.
 
De pijltjes op het geluiddempende plaatje van de Brembo-remblokken geven de draairichting van de remschijf aan en moeten derhalve in overweging worden genomen bij de montage van de remblokken in het lichaam van de remklauw.

Zorg ervoor dat de pijl in exact dezelfde richting wijst als de draairichting van de wielen tijdens het rijden.
 
Afbeelding van de montage van directionele remblokken van Brembo
 
Het kan gebeuren dat in plaats van de pijltjes de hoofdletters L “left” (links) of R “right” (rechts) staan aangegeven, om aan te geven op welke zijde van het voertuig het remblok gemonteerd moet worden.
 
Afbeelding van de montage van directionele remblokken van Brembo, volgens de letters R - richt (rechts) en L - lift (links)
 
Andere aanwijzingen voor de aanwezigheid van een directioneel remblok kunnen de aanwezigheid van een halvemaanvormige inkeping op het geluiddempende plaatje zijn, of gedifferentieerde afschuiningen op het remblok zelf.
 
 
Directioneel remblok met halve-maanvormige inkeping
 
In het eerste geval moet ervoor gezorgd worden dat de halvemaanvormige inkeping geplaatst wordt aan de zijde van het remblok dat als eerste contact maakt met de schijf.
 
Remblok gemonteerd op een remschijf, met de richting aangegeven door de pijl
 
In het laatste geval verhindert de afschuining dat het remblok tijdens het remmen van de remschijf loskomt. Tijdens de installatie moet worden opgelet dat de grootste afschuining als eerste contact maakt met de draaiende schijf.
 
Afbeelding van de correcte montage van de remblokken, met de richting aangegeven door de pijltjes
 
In al deze gevallen is het belangrijk om de in de doos aanwezige montage-instructies in acht te nemen; deze instructies kunnen ook gedownload worden op de website, via de detailpagina van de code van het remblok.

De directionele remblokken zijn ontworpen om het comfort van het remsysteem te verbeteren. Als ze aan de verkeerde zijde worden gemonteerd, kan dit leiden tot meer geluid tijdens het remmen, verhoogde slijtage van de remblokken en vermindering van de prestaties van het systeem.

Hebt u nog meer vragen?

Neem contact op met de helpdesk van Brembo. Onze technici zullen zo spoedig mogen antwoorden!!
Terug naar inhoudsopgave
Onderhoud
Lees het volgende artikel
Directionele remschijven
Privacybeleid">