Remschijf balanceren

Onlangs heb ik een set Brembo-schijven gekocht en het is me opgevallen dat een van de twee schijven een boogvormige sleuf met een diepte van ca. 2 mm in de buitenrand heeft. Is dat normaal of is het een productiefout?
 
Groeven aanwezig op de buitenste randen van de Brembo-remschijven
 
Maakt u zich geen zorgen: de sleuf met een diepte van ca. 2 mm in de buitenrand van de schijf die u hebt aangeschaft is beslist geen productiefout!
 
De sleuf is ontstaan door het verwijderen van materiaal als onderdeel van het productieproces met als doel de schijf uit te balanceren. Wanneer dit niet zou gebeuren, zou de schijf als gevolg van onbalans hinderlijke trillingen kunnen veroorzaken.
 
Alle schijven worden automatisch op onbalans gecontroleerd.
 
Deze controle wordt uitgevoerd op een elektronische draaibank: wanneer onbalans in de ronddraaiende schijf wordt geconstateerd, wordt overtollig materiaal verwijderd om de schijf perfect in balans te brengen.
 
Dit is niet bij alle schijven nodig: het merendeel van de schijven is reeds vanzelf in balans, zodat er geen materiaal uit de buitenrand hoeft te worden verwijderd. Daarom hebben sommige schijven wel een sleuf zoals u die hebt aangetroffen en andere niet.
 

Hebt u nog meer vragen?

Neem contact op met de helpdesk van Brembo. Onze technici zullen zo spoedig mogen antwoorden!!
Terug naar inhoudsopgave
Onderhoud
Lees het volgende artikel
Bijgeluiden en trillingen
Privacybeleid">