Waarom is remvloeistof zo belangrijk voor het remsysteem van de auto?

 
Remschijven, -tangen, -blokken en -pompen vormen de vier belangrijkste onderdelen van elk remsysteem, maar hun goede werking is uiteindelijk afhankelijk van de remvloeistof, een vloeistof die de door de bestuurder uitgeoefende kracht op het rempedaal overbrengt naar het remsysteem.
 

Remvloeistof: kenmerken en soorten

 
Remvloeistof wordt hoofdzakelijk gekenmerkt door zijn vermogen om niet te worden samengedrukt, maar er zijn nog twee belangrijke parameters die de verschillende soorten remvloeistoffen kenmerken: het kookpunt en de viscositeit.
  • moderne auto’s werken hoofdzakelijk met remvloeistof op basis van glycol. Deze vloeistoffen worden aangeduid met de afkorting DOT (Department of Transportation). De meest gebruikte vloeistoffen zijn aangeduid met de afkorting DOT3, DOT4, DOT5.1, waarmee telkens de minimumkwaliteit wordt aangeduid, vooral wat het kookpunt en de viscositeit betreft.
  • Sommige auto's met een centraal gestuurd rem- en koppelsysteem werken met remvloeistoffen op basis van mineralen, LHM genoemd.

DOT- en LHM-remvloeistoffen mogen nooit met elkaar worden gemengd.
 
Assortiment van de remvloeistoffen geïdentificeerd met de code DOT (Department of Transport) en LHM, dat wil zeggen op minerale basis
 

Bedrijfstemperatuur en Vapor Lock

 
Het remsysteem en de remvloeistof kunnen op verschillende temperaturen werken en onder de moeilijkste omstandigheden kan de temperatuur van de vloeistof oplopen tot 200°. 
Als de bedrijfstemperatuur boven het kookpunt van de vloeistof komt, vormen er zich stoombellen waardoor de vloeistof het vermogen verliest om niet te worden samengedrukt, een verschijnsel dat Vapor Lock heet en tot gevolg heeft dat de remafstand langer wordt. Dit verschijnsel is te wijten aan de vochtopname van buitenaf via de poreuze buisleidingen, waardoor stoombellen worden gevormd nog voordat het op de verpakking vermelde kookpunt wordt bereikt.
 

Viscositeit en elektronische systemen van het remsysteem

 
De viscositeit van de remvloeistof is nog een belangrijke vereiste voor een goede werking van het remsysteem, vooral in moderne voertuigen met antiblokkeersysteem (ABS) en elektronische stabiliteitscontroles (ESP).
De vloeistof stroomt door die controlesystemen (meestal door kleppen met een hele nauwe opening) en om de remkracht heel precies en onmiddellijk over te kunnen brengen is het van fundamenteel belang dat de vloeistof goed vloeibaar blijft.
Bovendien moet de remvloeistof ervoor zorgen dat het remsysteem ook in strenge weersomstandigheden goed werkt. Vandaar dat de viscositeit van essentieel belang is om vertraagde reacties te vermijden.
 
Andere belangrijke kenmerken van de remvloeistof zijn de manier waarop de vloeistof de remleidingen beschermt tegen corrosie, het smeervermogen, de compatibiliteit met elastomeren en een optimale thermische stabiliteit.
De remvloeistof moet volgens de door de fabrikant voorgeschreven intervallen worden gecontroleerd en zo nodig worden ververst. Dit is een van de voorwaarden voor een ideaal onderhoud van het remsysteem en dus om de veiligheid van uw auto te verbeteren.

Hebt u nog meer vragen?

Neem contact op met de helpdesk van Brembo. Onze technici zullen zo spoedig mogen antwoorden!!
Terug naar inhoudsopgave
Toelichtingen
Lees het volgende artikel
Reparatieset voor remtangen
Privacybeleid">