Sommige schijven van de Xtra-serie hebben volledige perforaties, maar andere hebben blinde perforaties. Waarom is dat?

Controleer voordat u een Brembo-product aanschaft of het geschikt is voor uw auto.
 
De schrijven van Brembo's Xtra-gamma kenmerken zich door de aanwezigheid van perforaties in het remvlak. Deze verbeteren de eerste aangrijping, doseerbaarheid, bestendigheid tegen fading en warmteafvoer en verhogen zo de prestaties van het remsysteem.

Xtra-schrijven kunnen, afhankelijk van het ontwerp van de originele schijf en de toepassing ervan (modeltype, topsnelheid, gewicht en motorvermogen van de auto) verschillen in ontwerp, zowel wat betreft het gebruikte materiaal als het aantal, het type en de verdeling van de perforaties.

In sommige gevallen zijn bijvoorbeeld in plaats van gewone volledige perforaties zogeheten blinde perforaties toegepast, in andere gevallen is er gekozen voor een speciaal materiaal ter verhoging van de weerstand tegen de thermo-mechanische belastingen waaraan de schijf wordt blootgesteld
 
Brembo-remschijven met blinde gaten: Code 0891631X
Blinde perforaties. Artikelnr. 0891631X
 
 
Brembo-remschijven met doorgaande gaten: Code 09B3521X
Volledige perforaties. Artikelnr. 09B3521X
 
 
Dit alles heeft tot doel te garanderen dat de Xtra-schijven niet alleen maximale remprestaties bieden, maar ook even veilig zijn als de originele schijven.

Dankzij deze maatwerkoplossingen per artikelnummer en toepassing, en dankzij het uitgebreide testprogramma op de proefbank en op de weg, hebben alle schijven uit de Xtra-productlijn een ECE-R90-goedkeuring, wat borg staat voor een veilig gebruik op de weg.

Hebt u nog meer vragen?

Neem contact op met de helpdesk van Brembo. Onze technici zullen zo spoedig mogen antwoorden!!
Terug naar inhoudsopgave
Zo kiest u het juiste product
Lees het volgende artikel
Ik heb twee remschijven gevonden die identiek lijken te zijn. Hoe kies ik de juiste code?
Privacybeleid">