Standaard of Xtra-remblok: wat is de beste keuze?

Wat zijn de verschillen tussen een standaard remblok en een Xtra remblok?
 
We hebben Stefano Previtali, Group Product Manager van de Business Unit Brembo Aftermarket, geïnterviewd over de belangrijkste verschillen tussen een standaard remblok en een Xtra-remblok om de gebruiker te helpen bij de keuze van het juiste component voor zijn remsysteem.
 
Stefano, de Brembo Xtra-remblokken zijn ontwikkeld om de prestaties van de geperforeerde Xtraschijven en de gegroefde Brembo Max-schijven te verbeteren. Welke voordelen bieden ze ten opzichte van standaard remblokken?
Een aan het origineel gelijkwaardig remblok is over het algemeen ontworpen voor een schijf met een remvlak zonder mechanische bewerking. Maar de tests garanderen ook met de schijven van het Gamma X zeer bevredigende prestaties, al worden de voordelen van de perforaties en de sleuven van de schijven niet benut. De Brembo Xtra-remblokken garanderen echter bij gebruik in combinatie met Xtra- en Max-schijven hoge prestaties samen met een buitengewone geruisloosheid en een lange levensduur. Bovendien heeft de aanwezigheid van perforaties en groeven een bepalende invloed op de prestaties van het remblok, en dus op het hele remsysteem.
 
Wat is het geschatte percentage van de prestatieverbetering?
De prestatieverbetering kan absoluut niet in percentages worden uitgedrukt, omdat er veel variabelen bij betrokken zijn (type auto, origineel remsysteem, rijstijl, enz.). We kunnen echter spreken van concrete voordelen die de gebruiker, zelfs als hij weinig ervaring heeft, kan waarderen, zoals een beter pedaalgevoel, een snellere reactie van de remmen, een optimale prestatie, zelfs bij hoge temperaturen, en een beperkte slijtage gezien de aard van het product. De wrijvingscoëfficiënt blijft ook bij temperatuurveranderingen constant, wat voorkomt dat er hete punten op het remvlak worden gevormd waardoor hot judders ontstaan.
 
Zijn er nog meer voordelen bij het gebruik van Xtra-remblokken?
De slijtagetests tonen een langere levensduur aan ten opzichte van standaard remblokken op schijven zoals de Brembo Max en Brembo Xtra, wat zich vertaald in stofvermindering.
 
Is het mogelijk een schatting te maken van de langere levensduur ten opzichte van een standaard remblok?
Het gebruik van Xtra-remblokken met Max- en Xtra-schijven garandeert een 20% langere levensduur ten opzichte van het gebruik van standaard remblokken op dezelfde schijven.
 
Hoe is deze laatste verbetering verkregen?
Dat is alweer te danken aan de compound BRM X L01! Het materiaal dat voor de nieuwe Xtra-remblokken wordt gebruikt in de eerste uitrusting en in de High Performance-producten, komt direct uit de knowhow van Brembo om de grootste krachten in te tomen en combineert de vereiste kenmerken voor een buitengewone prestatie met de geruisloosheid die bij het topsegment hoort.
Toont de Xtra-remblokken en de standaard remblokken van Brembo
 

Hebt u nog meer vragen?

Neem contact op met de helpdesk van Brembo. Onze technici zullen zo spoedig mogen antwoorden!!
Terug naar inhoudsopgave
Zo kiest u het juiste product
Lees het volgende artikel
Hoe bepaal ik met de zoekfuncties op Brembo Parts wat het juiste product is voor mijn auto?
Privacybeleid">