Směrové Brzdové Kotouče

Před namontováním směrových brzdových destiček Brembo si pozorně  přečtěte montážní návod.
 
Šipky na protihlukové vložce brzdových destiček Brembo označují směr otáčení kotouče, což znamená, že byste se jimi měli řídit při montáži destiček do těla třmenu.

Musíte se ujistit, že šipka směřuje přesně ve stejném směru, v jakém se kola otáčejí, když se vozidlo pohybuje.
Objasnění montáže směrových destiček Brembo
 
Někdy mohou být namísto šipek uvedena velká písmena L „vlevo“ nebo R „vpravo“, která označují stranu vozidla, na kterou se má namontovat brzdová destička.
 
Objasnění montáže směrových destiček Brembo od písmena R - right (vpravo) a L - left (vlevo)
 
Mezi další označení při použití směrové brzdové destičky patří přítomnost výřezu ve tvaru dorůstajícího měsíce nebo půlměsíce na protihlukové vložce nebo odlišné zkosení na samotné destičce.
 
 
Směrová destička se vrubem ve tvaru půlměsíce
 
V prvním uvedeném případě je vhodné zajistit, aby se výřez ve tvaru půlměsíce nacházel na přední hraně, kde se destička nejdříve dotkne brzdového kotouče.
 
Destička namontovaná na kotouči ve směru šipky
 
V druhém případě zkosení zabrání zvedání brzdové destičky z kotouče při brzdění. Během instalace se ujistěte, že se otáčejícího se brzdového kotouče nejdříve dotkne větší plocha zkosení.
 
Objasnění správné montáže destiček ve směru šipky
 
Ve všech případech dodržujte montážní návod, který najdete v balení a který si můžete také stáhnout z webové stránky v části s podrobnostmi ke kódu brzdových destiček.

Směrové brzdové destičky Brembo byly vyvinuty za účelem zvýšení pohodlí brzdové soustavy, proto jejich namontování na nesprávnou stranu může zvýšit úroveň hluku během brzdění, zvýšit opotřebení destičky a snížit účinnost brzdové soustavy.

Je ještě něco, na co se chcete zeptat?

Kontaktujte tým technické podpory Brembo. Naši technici se vám ozvou co nejdříve!
Návrat na seznam
Údržba
Přečtěte si následující článek
Směrové brzdové kotouče
Zásady ochrany osobních údajů">