20 elokuuta 2018

Mikä tekee uudesta Brembo co-cast-levystä parhaan Mercedesin premium-markkinoilla?

Lujuus, keveys ja innovaatio: uudet co-cast-levyt edustavat evoluutiota premium-luokan jälkimarkkinointituotteissa.

Max-, Xtra- ja kelluvien levyjen jälkeen Brembon jälkimarkkinointitarjonta premium-luokan Mercedes-autoille kasvaa vielä entisestään uuden co-cast-levyperheen myötä. Tämä uusi ryhmä tulee jo aiemmin käytettyjen komposiittilevyjen rinnalle tuoden mukanaan innovaation tuulia eksklusiivisen tuotantoprosessinsa ansiosta.
 
 
Mutta miten co-cast-levyt syntyvät?
 
Ensimmäinen vaihe on teräksisen navan valmistaminen puristamalla. Seuraavassa vaiheessa napa, jonka tekniset ominaisuudet riippuvat mallista, johon co-cast-levy tullaan asentamaan, sijoitetaan erityiseen muottiin, johon kaadetaan 1400-asteista sulaa valurautaa. Valurauta muodostaa levyn jarrutuspinnan. Kyseessä ei ole mikä tahansa valurauta, vaan runsashiilinen valurauta, mikä tarkoittaa levyn pienempää painoa ja parempaa suorituskykyä jarrutuksessa. Tämä hehkuva valurauta jähmettyy navan hammastetulle pinnalle; Brembon co-cast-levy on syntynyt!
 
Tällä innovatiivisella tuotantoprosessilla saavutetaan 3 etua, joihin tutustumme seuraavassa.
 
Lujuus
Navan erityisen muotoilun ja runsashiilisen valurautasulan ansiosta co-cast-levyjen etuna on erinomainen lämpömekaaninen lujuus. Jarrutuksessa co-cast-levyn lämpöenergia haihtuu täysin, myös levyn oman tuuletusjärjestelmän ansiosta ja navan metallirakenteeseen vaikuttamatta, taaten näin erinomaisen jarrutussuorituksen.
 
Keveys
Co-cast-levy painaa samankokoisia edeltäjiään eli integraalirakenteisia jarrulevyjä 15 % vähemmän. Tässäkin tapauksessa juuri napa ja etenkin sen valmistusmateriaali on se olennainen tekijä, jolla painoa ja sen seurauksena jousittamattomia massoja saadaan pienennettyä. Ajoneuvon jousittamattomien massojen pienentäminen takaa paremman ohjattavuuden, vakauden ja ajomukavuuden. Painon alenemisella saavutetaan myös tärkeä lisäetu, joka tällä kertaa koskee kuljettajan sijasta ympäristöä. Painon laskeminen nimittäin laskee suoraan myös kulutusta ja sikäli ajoneuvon päästöjä.
 
Pinnan UV-käsittely
Co-cast-levyt, kuten muutkin Brembon Aftermarket-levyt, käsitellään Brembon erityisellä UV-maalausprosessilla. Tässä innovatiisisessa käsittelyssä vesipohjainen maali levitetään UV-maalausteknologialla, joka takaa lähes 98-prosenttisen energiasäästön verrattuna perinteiseen maalaukseen. Tämä käsittely antaa levylle puhtaan ja perinteisen ulkonäön, minkä lisäksi sillä saavutetaan muita etuja, kuten erinomainen korroosion, kosteuden ja korkeiden lämpötilojen kesto. Co-cast-levy on syntynyt Brembon jatkuvan tuotekehityksen tuloksena, jossa johtavana ajatuksena on ollut antaa asiakkaille ainoastaan kestäviä ja turvallisia tuotteita, jotka pystyvät kuitenkin takaamaan erinomaisen ja alkuperäistuotetta vastaavan jarrutustuloksen.
 
Ja jos tämä ei riitä vakuuttamaan, et voi kuin kokeilla niitä suoraan!
 
 
Tietosuojakäytäntö">