Kaksiosaiset jarrulevyt

Erikoisvalikoima arvoautoille

Laatu ja innovatiivisuus: alkuperäisen laitevalmistajan kokemus varaosamarkkinoiden tarpeisiin

Arvostetuimpien autonvalmistajien alkuperäisosien toimittajana Brembo asettaa aina vertailuarvot ja siirtää luontevasti saman tietämyksen myös varaosamarkkinoille korkealaatuisissa tuotteissaan, joihin kuuluvat mm. komposiittijarrulevyt, kelluvat jarrulevyt sekä Co-cast-, Lightweight- ja Dual Cast -jarrulevyt.
Käytämme aina suorituskykyisimpiä teknisiä ratkaisuja, kuten:
  • erikoisvalurauta
  • pylvästuuletus tai suunnattu tuuletus
  • porattu ja/tai uritettu jarrutuspinta.
     
Näillä teknisillä ratkaisuillaan Brembo varmistaa erinomaisen suorituskyvyn myös ääriolosuhteissa, jarrulevyjen paremman kestävyyden, optimaalisen ajomukavuuden sekä painoltaan kevyemmän jarrujärjestelmän. Valikoima kattaa joidenkin tärkeimpien autonvalmistajien Premium-luokan mallit.
 
Kaksiosaiset jarrulevyt

Tekniset ominaisuudet

Ajoneuvon painon sekä jousittamattoman massan keventäminen on ollut viime vuosina yksi autonvalmistajien tärkeimmistä tavoitteista kulutuksen ja päästöjen vähentämiseksi edelleen.
 
Komposiittijarrulevyn, kelluvan jarrulevyn ja Dual Cast -jarrulevyn alumiinikeskiö sekä Co-cast- ja Lightweight-jarrulevyjen teräskeskiö mahdollistavat jarrulevyn painon keventämisen jopa 15–30 prosentilla samankokoiseen yksiosaiseen jarrulevyyn verrattuna.
 
Ajoneuvon painoon verrattuna tämä kevennys voi tuntua marginaaliselta. Sillä on kuitenkin huomattava vaikutus auton kulutukseen, suorituskykyyn ja käsittelyyn, sillä jarrulevy on osa ajoneuvon jousittamatonta massaa.
Kelluva jarrulevy

Kelluvat jarrulevyt 

Kelluvien jarrulevyjen valikoima koostuu 26 nimikkeestä, jotka tulevat suoraan Brembon alkuperäisosien tuotannosta. Valikoima kattaa eksklusiiviset ja suorituskykyiset automallit. Näissä tarvitaan erittäin suorituskykyinen jarrujärjestelmä, jonka ainoastaan Brembon kokemus voi varmistaa autourheilun alalla.

Kelluvissa jarrulevyissä on alumiinikeskiö, joka pienentää jousittamatonta massaa huomattavasti. Tällä on positiivinen vaikutus ajomukavuuteen, ajoneuvon käsittelyyn sekä kulutukseen/päästöihin. Järjestelmän suorituskykyyn vaikuttaa edullisesti myös jarrulevyn navan yhdistäminen erikoisvalurautaiseen jarrutuspintaan kiinnitysholkkien välityksellä. Tällöin nämä kaksi lämpöjännityksille altistuvaa komponenttia voivat laajeta elastisesti, eikä jarrulevy väänny tai säröile ylikuumenemistapauksessa.
Komposiittijarrulevy
KOMPOSIITTIJARRULEVYT
BMW:n komposiittijarrulevyissä, jotka ovat täysin vaihtokelpoisia alkuperäisten jarrulevyjen kanssa, on alumiinikeskiö, joka on liitetty erikoisvalurautaiseen jarrutuspintaan terästapeilla.
Tätä teknistä ratkaisua käytetään BMW:n kaikissa uusimmissa ja suorituskykyisimmissä autoissa, ja valikoimaan kuuluu tällä hetkellä yli 50 eri nimikettä.
Co-cast-jarrulevy
CO-CAST-JARRULEVYT
Näitä jarrulevyjä käytetään Mercedeksen uusimmissa premium-luokan malleissa, joille Brembo onkin jo alkuperäisvarusteiden valmistaja. Co-cast-jarrulevy koostuu teräskeskiöstä, joka on liitetty sulauttamalla runsashiiliseen valurautaiseen jarrutuspintaan.

Teknologia varmistaa jarrujärjestelmän korkean suoritustason ja lisäksi alentaa jarrulevyn painoa jopa 15 %, jolloin myös polttoaineen kulutus ja päästöt pienenevät ja ajoneuvon ohjattavuus paranee.

Brembon co-cast-jarrulevyt ovat täysin vaihtokelpoisia alkuperäisen komponentin kanssa, ja ne on testattu erittäin tarkasti ja hyväksytty ECE-R90-standardin mukaisesti.
Lightweight-jarrulevy

Kevyet jarrulevyt

Kevyt jarrulevy on Brembon valikoiman uutuus varaosamarkkinoille. Se on tarkoitettu uusimman sukupolven Jaguar Land Rover -sarjan eksklusiivisimmille malleille. 
Jarrulevyt valmistetaan samassa tehtaassa ja samalla tuotantolinjalla kuin OEM-tuotanto. Ne koostuvat runsashiilisestä valurautaisesta jarrutuspinnasta sekä teräskeskiöstä, jotka on liitetty toisiinsa mekaanisella ahdistussovitteella.

Näiden teknisten ominaisuuksien ansiosta jarrulevyn paino on jopa 15 % pienempi verrattuna vastaavaan samankokoiseen tuotteeseen. Koska jarrulevy kuuluu ajoneuvon jousittamattomaan massaan, painon alentaminen parantaa ajoneuvon maantieajokäyttäytymistä pienentäen polttoaineen kulutusta ja päästöjä.
Lightweight-jarrulevyt tulevat saataville vain EU:ssa, Yhdistynyt kuningaskunta, Sveitsi, Islanti, Norja ja Liechtenstein mukaan lukien.
 
Dual cast -jarrulevy
KAKSOISVALETUT JARRULEVYT
Kaksoisvalettu jarrulevy on Brembon toinen varaosamarkkinoille tarjoama ainutlaatuinen ratkaisu, joka on saatavana automerkkien Audi, Alfa Romeo, Aston Martin, Maserati ja Mercedes AMG urheilullisimmille malleille. 
Tämän jarrulevyn olennaisia ominaisuuksia ovat valurautainen jarrutuspinta ja alumiinikeskiö, joissa yhdistyvät valuraudan käyttäytymisen edut korkeissa lämpötiloissa sekä alumiinin keveys. 

Jarrulevy painaa jopa 30 % vähemmän (verrattuna samankokoiseen integroituun jarrulevyyn), mikä pienentää merkittävästi sekä polttoaineen kulutusta että päästöjä. Brembon ratkaisu estää myös pysyvää lämpölaajenemista (jopa 70 %), parantaa suorituskykyä ja vähentää jäännösmomenttia ja värähtelyjä.
Tietosuojakäytäntö">