Select your location
Select your location

Kaksiosaiset jarrulevyt

Erikoisvalikoima arvoautoille

Räätälöityyn tekniseen toteutukseen ja erikoisratkaisuihin perustuvat komponentit

Kaksiosaisten jarrulevyjen valikoima koostuu kelluvista jarrulevyistä, komposiittijarrulevyistä, Co-cast-jarrulevyistä, Lightweight jarrulevyistä sekä kaksoisvaletuista (Dual cast) jarrulevyistä.

Brembon teknologiset ratkaisut varmistavat erinomaisen suorituskyvyn myös ääriolosuhteissa, jarrulevyjen paremman kestävyyden, optimaalisen ajomukavuuden sekä jarrujärjestelmän alhaisemman painon. Valikoima kattaa joidenkin tärkeimpien autonvalmistajien premium-luokan mallit.

Painon tärkeä merkitys

Teräs- tai alumiinikeskiön käyttö valurautaisen sijasta keventää jarrulevyä noin 15–30 %.
Ajoneuvon massaan verrattuna tällainen painon aleneminen saattaa tuntua marginaaliselta. Se kuitenkin vaikuttaa merkittävällä tavalla polttoaineen kulutukseen sekä auton suorituskykyyn ja käyttäytymiseen, koska jarrulevy on osa ajoneuvon jousittamatonta massaa.
 
Viime vuosina ajoneuvon painon ja jousittamattoman massan alentaminen on ollut yksi autonvalmistajien tärkeimpiä tavoitteita polttoaineen kulutuksen ja päästöjen vähentämisvaatimusten täyttämiseksi.
Kelluva jarrulevy

Kelluvat jarrulevyt 

Kelluvien jarrulevyjen valikoima koostuu 26 nimikkeestä, jotka tulevat suoraan Brembon alkuperäisosien tuotannosta. Valikoima kattaa eksklusiiviset ja suorituskykyiset automallit. Näissä tarvitaan erittäin suorituskykyinen jarrujärjestelmä, jonka ainoastaan Brembon kokemus voi varmistaa autourheilun alalla.

Kelluvissa jarrulevyissä on alumiinikeskiö, joka pienentää jousittamatonta massaa huomattavasti. Tällä on positiivinen vaikutus ajomukavuuteen, ajoneuvon käsittelyyn sekä kulutukseen/päästöihin. Järjestelmän suorituskykyyn vaikuttaa edullisesti myös jarrulevyn navan yhdistäminen erikoisvalurautaiseen jarrutuspintaan kiinnitysholkkien välityksellä. Tällöin nämä kaksi lämpöjännityksille altistuvaa komponenttia voivat laajeta elastisesti, eikä jarrulevy väänny tai säröile ylikuumenemistapauksessa.
Komposiittijarrulevy
KOMPOSIITTIJARRULEVYT
BMW:n komposiittijarrulevyissä, jotka ovat täysin vaihtokelpoisia alkuperäisten jarrulevyjen kanssa, on alumiinikeskiö, joka on liitetty erikoisvalurautaiseen jarrutuspintaan terästapeilla.
Tätä teknistä ratkaisua käytetään BMW:n kaikissa uusimmissa ja suorituskykyisimmissä autoissa, ja valikoimaan kuuluu tällä hetkellä yli 50 eri nimikettä.
Co-cast-jarrulevy
CO-CAST-JARRULEVYT
Näitä jarrulevyjä käytetään Mercedeksen uusimmissa premium-luokan malleissa, joille Brembo onkin jo alkuperäisvarusteiden valmistaja. Co-cast-jarrulevy koostuu teräskeskiöstä, joka on liitetty sulauttamalla runsashiiliseen valurautaiseen jarrutuspintaan.

Teknologia varmistaa jarrujärjestelmän korkean suoritustason ja lisäksi alentaa jarrulevyn painoa jopa 15 %, jolloin myös polttoaineen kulutus ja päästöt pienenevät ja ajoneuvon ohjattavuus paranee.

Brembon co-cast-jarrulevyt ovat täysin vaihtokelpoisia alkuperäisen komponentin kanssa, ja ne on testattu erittäin tarkasti ja hyväksytty ECE-R90-standardin mukaisesti.
Lightweight-jarrulevy

Kevyet jarrulevyt

Kevyt jarrulevy on Brembon valikoiman uutuus varaosamarkkinoille. Se on tarkoitettu uusimman sukupolven Jaguar Land Rover -sarjan eksklusiivisimmille malleille. 
Jarrulevyt valmistetaan samassa tehtaassa ja samalla tuotantolinjalla kuin OEM-tuotanto. Ne koostuvat runsashiilisestä valurautaisesta jarrutuspinnasta sekä teräskeskiöstä, jotka on liitetty toisiinsa mekaanisella ahdistussovitteella.

Näiden teknisten ominaisuuksien ansiosta jarrulevyn paino on jopa 15 % pienempi verrattuna vastaavaan samankokoiseen tuotteeseen. Koska jarrulevy kuuluu ajoneuvon jousittamattomaan massaan, painon alentaminen parantaa ajoneuvon maantieajokäyttäytymistä pienentäen polttoaineen kulutusta ja päästöjä.
Lightweight-jarrulevyt tulevat saataville vain EU:ssa, Yhdistynyt kuningaskunta, Sveitsi, Islanti, Norja ja Liechtenstein mukaan lukien.
Dual cast -jarrulevy
KAKSOISVALETUT JARRULEVYT
Kaksoisvalettu jarrulevy on Brembon toinen varaosamarkkinoille tarjoama ainutlaatuinen ratkaisu, joka on saatavana automerkkien Audi, Alfa Romeo, Aston Martin, Maserati ja Mercedes AMG urheilullisimmille malleille. 
Tämän jarrulevyn olennaisia ominaisuuksia ovat valurautainen jarrutuspinta ja alumiinikeskiö, joissa yhdistyvät valuraudan käyttäytymisen edut korkeissa lämpötiloissa sekä alumiinin keveys. 

Jarrulevy painaa jopa 30 % vähemmän (verrattuna samankokoiseen integroituun jarrulevyyn), mikä pienentää merkittävästi sekä polttoaineen kulutusta että päästöjä. Brembon ratkaisu estää myös pysyvää lämpölaajenemista (jopa 70 %), parantaa suorituskykyä ja vähentää jäännösmomenttia ja värähtelyjä.