X Range: betere prestaties en veiligheid

 
Het X-assortiment van Brembo bestaat uit geperforeerde Brembo Xtra-remschijven en Brembo Max-remschijven met groeven op de ring, en uit Xtra-remblokken.

De booropeningen en groeven op de remring zorgen voor aanzienlijk betere prestaties van het remsysteem, dankzij de volgende eigenschappen:
  • meer grip
  • schoon en vernieuwd wrijvingsmateriaal
  • verspreiding van het water
  • verspreiding van de gassen
  • betere afkoeling van het remsysteem
 
Remschijf Xtra en remschijf Max met de betreffende remblokken Xtra 
 

Voordelen van openingen en groeven op de remring

 
Openingen en groeven in een remschijf staan borg voor een betere grip en dus voor een snellere en doeltreffende reactie van het remsysteem, omdat deze wijzigingen dewrijvingscoëfficiënt verhogen.

Bovendien maken geperforeerde of gegroefde schijven het mogelijk om het wrijvingsmateriaal van het remblok beter schoon te houden en constant te vernieuwen, omdat ze als het ware als ‘schrapers’ op het remblok werken en gevaarlijk materiaal wegschrapen.

Een derde voordeel is het breken van het waterlaagje dat zich bij een nat wegdek op de schijf kan vormen. In het bijzonder verbeteren de naar buiten gerichte groeven de verspreiding van het water dat eventueel op de remschijf terechtkomt.

Op dezelfde manier bevorderen openingen en groeven een betere dissipatie van de gassen die vrijkomen bij hoge temperaturen tussen de schijf en de remblokken. Deze gassen veroorzaken het verschijnsel fading, dat op zijn beurt de wrijvingscoëfficiënt verlaagt en dus de remefficiëntie.

De openingen en groeven zorgen ten slotte ook voor een verbeterde warmtedissipatie van de schijf en het remblok en dus voor betere prestaties van het remsysteem.
 

Xtra-remblokken in BRM X L01

 
Geperforeerde of gegroefde schijven kunnen een snellere slijtage van de remblokken veroorzaken en dus is het goed om speciaal ontwikkelde remblokken te gebruiken, zoals de Xtra-remblokken van Brembo die vervaardigd zijn met de compound BRM X L01. Dit materiaal, bestaande uit 30 verschillende componenten, is door Brembo goedgekeurd voor sportieve premiumauto’s en voor auto’s uit het middensegment voor liefhebbers van een sportieve rijstijl en garandeert onder alle gebruiksomstandigheden een betere stabiliteit van de wrijvingscoëfficiënt, waardoor geen hete punten (hot spots) op de remring worden gevormd, trillingen afnemen en het remgevoel van de bestuurder wordt verbeterd, voor maximale rijprecisie. Het gebruik van het materiaal BRM X L01 garandeert ook een langere levensduur en een gelijkmatige slijtage, waardoor er minder stof wordt gevormd en de velgen schoner blijven.
 

ECE R 90-goedgekeurd ontwerp en productie

 
Ontwerp en productie van de geperforeerde en gegroefde schijven moeten aan strenge eisen voldoen om aan de hoogste niveaus op het gebied van weerstand, prestaties, levensduur en vooral veiligheid te garanderen.

Het ontwerp moet bestaan uit een specifiek onderzoek van aantal, afmeting, vorm en positie van elke opening of groef en na de bewerking moet een test op de rollenbank en op de weg worden uitgevoerd om maximale prestaties te garanderen en te voldoen aan de eisen die autofabrikanten stellen aan veiligheid en weerstand. Daarom is het assortiment Xtra- en Max-schijven en Xtra-remblokken goedgekeurd volgens ECE R 90.

Het is dan ook altijd aanbevolen om zich te wenden tot bedrijven met ervaring in het ontwerp en de productie van remschijven met openingen en groeven en altijd specifiek ontworpen en goedgekeurde remblokken voor deze speciale schijven te gebruiken.

Hebt u nog meer vragen?

Neem contact op met de helpdesk van Brembo. Onze technici zullen zo spoedig mogen antwoorden!!
Terug naar inhoudsopgave
Toelichtingen
Lees het volgende artikel
Waarom is remvloeistof zo belangrijk voor het remsysteem van de auto?
Privacybeleid">