20 června 2019

Brembo Xtra: když jsou kotouče a destičky vyrobené jeden pro druhého

Kombinovaný účinek brzdových destiček Brembo Xtra a brzdových kotoučů Max a Xtra zajišťuje nejlepší brzdný výkon za každých podmínek. Pojďme odhalit všechna tajemství dokonalého spojení!

V jednotě je síla ... brzdná síla! Dokonalá činnost brzdové soustavy ve skutečnosti závisí také na spolupráci mezi různými komponenty. Pokud jsou kotouče a destičky vysoce kvalitní a jsou koncipovány pro optimální interakci, bude to mít přínos pro celou brzdovou soustavu. Přilnavost, výkon a pocit na pedály, ale také pohodlí a životnost: pokud jde o brzdné výhody, sportovní kotouče Brembo Xtra a Max nemají v kombinaci s destičkami Brembo Xtra obdoby. A aby každé spojení vydrželo, každý ví, že opotřebení je jednou z hlavních výstrah, kterým je třeba zabránit. Z dlouhodobého hlediska může odírání vést k opotřebení kotoučů, což zase urychluje proces znehodnocování destičky! Stejná korozivní dynamika nastává i v opačném případě, když právě opotřebení destiček způsobuje nadměrné opotřebení brzdových kotoučů. A konstrukčně opotřebovaný systém generuje při brzdění vyšší teploty, což způsobuje řadu dalších problémů na úkor klidné spolupráce - a správné činnosti - všech komponentů v soustavě.

Jak však můžeme zabránit tomuto začarovanému kruhu? Využíváním kombinovaných výhod, které nabízejí kotouče řady X a destičky Brembo Xtra! Pojďme se tedy podrobně podívat na jejich vlastnosti.
 
Více než 30 různých složek: když směs vydrží donekonečna (nebo téměř)
 
Ve směsi brzdových destiček Brembo Xtra se používá speciální materiál vyvinutý v pokrokovém výzkumném a vývojovém centru společnosti a je složen z více než 30 různých složek. Ve srovnání se směsmi, které se tradičně používají na destičky v této kategorii, zaručuje BRM X L01 vysoký koeficient tření, který zvyšuje výhody kotoučů Brembo pro Aftermarket a zajišťuje stabilní a výrazné brzdění při jakékoliv teplotě. Opíraje se o zkušenosti společnosti Brembo v oblasti závodů a OEM, toto nové řešení bylo rozvinuté ještě dál, aby zajistilo nejlepší výkon i z hlediska pohodlí a životnosti pro ty, kteří milují sportovní styl jízdy. Pokud jde o pocit na pedály, destičky Xtra poskytují vysoce modulární pedál a úplnou kontrolu nad všemi stupni brzdění. Pohodlí při jízdě je proto zajištěno i při sportovní jízdě po vozovce stabilita koeficientu tření umožňuje rovnoměrné rozložení tlaku a teploty, což zabraňuje tvorbě horkých míst na brzdném povrchu a tím eliminuje nepříjemné vibrace.
Díky inovativnímu složení směsi BRM X L01 výhody z hlediska výkonu v žádném případě neohrožují vlastnosti výrobku, jako nízkou hlučnost a vysoký jízdní výkon. Dále je důležité zdůraznit, že účinnost brzdových destiček Brembo Xtra je konstantní tak při brzdných cyklech při vysokých teplotách, jakož i v následných studených cyklech: tepelná úprava umožňuje preventivní vyloučení plynů odpovědných za zeslabení brzdného účinku, což je jev, který může způsobit snížení koeficientu tření mezi kotoučem a destičkou.
 
 
Drážky a otvory: když je estetika i synonymem funkčnosti
 
V perfektním vztahu je klíčovým i vizuální dojem. To je případ brzdových kotoučů Brembo Xtra a Max, které se vyznačují speciálním vrtáním a drážkováním a jsou vylepšené exkluzivním UV nátěrem. Kromě atraktivního estetického efektu poskytují drážky a otvory především řadu funkčních výhod, které zaručují účinné brzdění a jízdní komfort za jakýchkoliv podmínek.
  • Lepší přilnavost. Drážky a otvory na brzdném povrchu kotouče zajišťují vysokou přilnavost a vysoce citlivou a účinnou brzdovou soustavu v jakékoliv situaci.
  • Čistota destičky. Různé drážky na Xtra a Max vytvářejí brusný efekt, který odstraňuje zbytky železného materiálu vzniklé opotřebením, čímž přispívá k čištění a regeneraci destiček.
  • Odvod tepla. Přítomnost drážek a otvorů je zásadní pro zvýšení cirkulace vzduchu, a tím i schopnost brzdové soustavy odvádět teplo z kotouče, jakož i pro rychlé vylučování plynů, které mohou způsobit zeslabení brzdného účinku
  • Výkon za mokra. V případě deště narušují otvory a drážky tenkou vrstvu vody, která se vytvoří na brzdném povrchu, a obnovují tak maximální spolehlivost soustavy již od začátku brzdění.
 
Jak káže zkušenost, nejlepšími úmysly jsou ty, které jsou schopny vydržet i ty nejtěžší zkoušky. Dokonalá kombinace destiček Brembo Xtra a kotoučů Max a Xtra byla testována na zkušebním zařízení a na vozovce. Úspěšně zvládla všechny nejnáročnější zkoušky nejrůznějšího druhu a ukázalo se, že je řešením par excellence pro všechny nedávné modely vozidel kompaktní a střední třídy a sportovních automobilů.
Zásady ochrany osobních údajů">