Proč mají některé kotouče řady Xtra průchozí otvory, zatímco jiné mají slepé otvory (jamky)?

Před zakoupením výrobků Brembo se ujistěte, že jsou kompatibilní s vaším vozem.
 
Otvory na brzdném povrchu jsou typické pro kotouče Brembo řady Xtra. Zlepšují výkon soustavy s ohledem na počáteční záběr, pocit na pedály, odolnost vůči zeslabení brzdného účinku a schopnost odvádění tepla.

Kotouče Xtra mohou poskytnout řešení designu, které se liší od původního designu kotouče v závislosti na typu aplikace, na kterou se používají (model automobilu, maximální rychlost, hmotnost a výkon motoru). Týká se to použitého materiálu a počtu, typu a vzoru otvorů na brzdném povrchu.

V některých případech se místo průchozích otvorů upřednostnilo řešení se „slepými otvory“ (jamky), v jiných případech byl zvolen speciální materiál schopen zvýšit odolnost vůči termo-mechanickému namáhání, kterému je kotouč vystaven
 
Kotouče Brembo se slepými otvory: Kód 0891631X
Jamky. Katalogové číslo 0891631X
 
 
Kotouče Brembo s průchozími otvory: Kód 09B3521X
Průchozí otvory. Katalogové číslo 09B3521X
 
 
Všechny tyto volby byly provedeny nejen kvůli zajištění nejvyšší účinnosti výrobku, ale také kvůli zachování stejných bezpečnostních vlastností jako na původním kotouči.

Díky těmto přizpůsobeným řešením podle kódu a aplikace a mnohým testům provedeným na podvozkových dynamometrech a na vozovce jsou všechna katalogová čísla řady Xtra schválená podle ECE-R90. To umožňuje a zajišťuje naprosto bezpečné použití na vozovce.

Je ještě něco, na co se chcete zeptat?

Kontaktujte tým technické podpory Brembo. Naši technici se vám ozvou co nejdříve!
Návrat na seznam
Jak si vybrat správný výrobek
Přečtěte si následující článek
Našel jsem dva brzdové kotouče, které vypadají naprosto stejné. Jak si mám vybrat správné číslo dílu?
Zásady ochrany osobních údajů">