Standardní brzdové destičky nebo destičky Xtra: které si vyberete?

Jaké jsou rozdíly mezi standardní brzdovou destičkou a destičkou Xtra?
 
Mluvili jsme se Stefanem Previtalim, produktovým manažerem obchodní jednotky Brembo Aftermarket, o hlavních rozdílech mezi standardní brzdovou destičkou a Xtra, abychom uživatelům pomohli při výběru správného komponentu pro jejich brzdovou soustavu.
 
Stefano, brzdové destičky Brembo Xtra byly vyvinuty pro zvýšení výkonu vrtaných brzdových kotoučů Brembo Xtra a drážkovaných brzdových kotoučů Brembo Max. Jaké jsou jejich výhody ve srovnání se standardní brzdovou destičkou?
Ekvivalent k původní destičce je obvykle navržen pro kotouč s brzdným povrchem, který nebyl opracovaný. Testy přesto zaručují více než uspokojivé chování na kotoučích z řady X, i když výhody vyplývající z vrtání nebo drážkování kotouče nejsou zvýšené.
Naproti tomu brzdové destičky Brembo Xtra při použití s kotouči Xtra a Max zajišťují vysokou účinnost v kombinaci se sníženou hlučností a životností. Otvory a drážky jsou navíc určujícím faktorem pro samotnou destičku, a tedy pro celou brzdovou soustavu.
 
Jaké procento zlepšení lze očekávat?
Zlepšení účinnosti nelze vyčíslit v absolutních číslech, protože zahrnuje různé proměnné (typ automobilu, originální brzdová soustava, styl jízdy atd.). Místo toho můžeme hovořit o konkrétních výhodách, které může uživatel ocenit, a to i v případě nezkušeného řidiče. Jsou to pohotovější pedál, výrazné zlepšení pohodlí při jízdě a nízké opotřebení pro daný typ výrobku. Koeficient tření, který zůstává konstantní, i když dojde ke změnám teploty, zabrání vzniku horkých míst na brzdném povrchu, které způsobují vibrace.
 
Jsou i další výhody při používání destiček Xtra?
Testy opotřebení prokazují větší odolnost na kotoučích jako Brembo Max a Brembo Xtra ve srovnání se standardními destičkami. To znamená i redukci prachu.
 
Dá se posoudit prodloužení životnosti ve srovnání se standardní destičkou?
Používání destiček Xtra s kotouči Max a Xtra zaručuje o 20% delší životnost ve srovnání s použitím standardních destiček na stejných kotoučích.
 
Jak se dosáhlo tohoto zlepšení?
Stále je to díky směsi BRM X L01! Tento materiál, který byl použit na nových destičkách Xtra, vychází přímo z know-how společnosti Brembo v oblasti původního vybavení a vysoce výkonných výrobků, které jsou potřebné na zkrocení nejvýkonnějších vozidel. Kombinuje charakteristiky k dosažení vynikajícího účinku s menším hlukem, který vyžaduje špičkový segment. 
Ukázat destičky Xtra a brzdové destičky standard značky Brembo
 

Je ještě něco, na co se chcete zeptat?

Kontaktujte tým technické podpory Brembo. Naši technici se vám ozvou co nejdříve!
Návrat na seznam
Jak si vybrat správný výrobek
Přečtěte si následující článek
Jak pomocí funkce vyhledávání dílů Brembo identifikuji správný výrobek, který je kompatibilní s mým autem?
Zásady ochrany osobních údajů">