20 júna 2019

Brembo Xtra: keď sú kotúče a doštičky vyrobené jeden pre druhého

Kombinovaný účinok brzdových doštičiek Brembo Xtra a brzdových kotúčov Max a Xtra zaisťuje najlepší brzdný výkon za každých podmienok. Poďme odhaliť všetky tajomstvá dokonalého spojenia!

V jednote je sila... brzdná sila! Dokonalá činnosť brzdovej sústavy v skutočnosti závisí aj od spolupráce medzi rôznymi komponentmi. Ak sú kotúče a doštičky vysoko kvalitné a sú koncipované pre optimálnu interakciu, bude to mať prínos pre celú brzdovú sústavu. Priľnavosť, účinnosť a pocit na pedále, ale aj pohodlie a životnosť: pokiaľ ide o brzdné výhody, športové kotúče Brembo Xtra a Max nemajú v kombinácii s doštičkami Brembo Xtra obdobu. A aby každé spojenie vydržalo, každý vie, že opotrebenie je jednou z hlavných nástrah, ktorým sa treba vyhnúť. Z dlhodobého hľadiska môže odieranie viesť k opotrebovaniu kotúčov, čo zase urýchľuje proces zhoršovania kvality doštičky! Rovnaká korozívna dynamika nastáva aj v opačnom garde, keď práve opotrebovanie doštičiek spôsobuje nadmerné opotrebovanie brzdových kotúčov. A konštrukčne opotrebovaný systém generuje pri brzdení vyššie teploty, čo spôsobuje sériu ďalších problémov na úkor pokojnej spolupráce – a správnej činnosti – všetkých komponentov v sústave.

Ako však môžeme zabrániť tomuto začarovanému kruhu? Využívaním kombinovaných výhod, ktoré ponúkajú kotúče radu X a doštičky Brembo Xtra! Poďme sa teda podrobne pozrieť na ich vlastnosti.
Brembo Xtra: keď sú kotúče a doštičky vyrobené jeden pre druhého
 
Viac ako 30 rôznych zložiek: keď zmes vydrží donekonečna (alebo takmer)
 
V zmesi brzdových doštičiek Brembo Xtra sa používa špeciálny materiál vyvinutý v pokrokovom výskumnom a vývojovom centre spoločnosti a je zložený z viac ako 30 rôznych zložiek. V porovnaní so zmesami, ktoré sa tradične používajú na doštičky v tejto kategórii, zaručuje BRM X L01 vysoký súčiniteľ trenia, ktorý zvyšuje výhody kotúčov Brembo pre Aftermarket a zaisťuje stabilné a výrazné brzdenie pri akejkoľvek teplote. Opierajúc sa o skúsenosti spoločnosti Brembo v oblasti pretekov a OEM, toto nové riešenie bolo rozvinuté ešte ďalej, aby zabezpečilo najlepšiu účinnosť aj z hľadiska pohodlia a životnosti pre tých, ktorí milujú športový štýl jazdy. Pokiaľ ide o pocit na pedále, doštičky Xtra poskytujú vysoko modulárny pedál a úplnú kontrolu nad všetkými stupňami brzdenia. Jazdný komfort je preto zabezpečený aj pri športovej jazde po ceste a stabilita súčiniteľa trenia umožňuje rovnomerné rozloženie tlaku a teploty, čo zabraňuje tvorbe horúcich miest na brzdnom povrchu a tým eliminuje nepríjemné vibrácie.
Vďaka inovatívnemu zloženiu zmesi BRM X L01 výhody z hľadiska účinnosti v žiadnom prípade neohrozujú vlastnosti výrobku, ktorý má nízku hlučnosť a vysoký jazdný výkon. Ďalej je dôležité zdôrazniť, že účinnosť brzdových doštičiek Brembo Xtra je konštantný tak pri brzdných cykloch pri vysokých teplotách, ako aj v následných studených cykloch: tepelná úprava umožňuje preventívne vylúčenie plynov zodpovedných za zoslabenie brzdného účinku, čo je jav, ktorý môže spôsobiť zníženie súčiniteľa trenia medzi kotúčom a doštičkou.
 
Viac ako 30 rôznych zložiek: keď zmes vydrží donekonečna (alebo takmer)
 
Drážky a otvory: keď je estetika aj synonymom funkčnosti
 
V perfektnom vzťahu je kľúčovým aj vizuálny dojem. To je prípad brzdových kotúčov Brembo Xtra a Max, ktoré sa vyznačujú špeciálnym vŕtaním a drážkovaním a sú vylepšené exkluzívnym UV náterom. Okrem atraktívneho estetického efektu poskytujú drážky a otvory predovšetkým rad funkčných výhod, ktoré zaručujú účinné brzdenie a jazdný komfort za akýchkoľvek podmienok.
  • Lepšia priľnavosť. Drážky a otvory na brzdnom povrchu kotúča zaisťujú vysokú priľnavosť a vysoko citlivú a účinnú brzdovú sústavu v akejkoľvek situácii.
  • Čistota doštičky. Rôzne drážky na Xtra a Max vytvárajú brúsny efekt, ktorý odstraňuje zvyšky železného materiálu vzniknuté opotrebovaním, čím prispieva k čisteniu a regenerácii doštičiek.
  • Odvod tepla. Prítomnosť drážok a otvorov je zásadná pre zvýšenie cirkulácie vzduchu, a tým aj schopnosť brzdovej sústavy odvádzať teplo z kotúča, ako aj pre rýchle vylučovanie plynov, ktoré môžu spôsobiť zoslabenie brzdného účinku.
  • Výkon za mokra. V prípade dažďa narušujú otvory a drážky tenkú vrstvu vody, ktorá sa vytvorí na brzdnom povrchu, a obnovujú tak maximálnu spoľahlivosť sústavy už od začiatku brzdenia.
 
Ako káže skúsenosť, najlepšími úmyslami sú tie, ktoré sú schopné vydržať aj tie najťažšie skúšky. Dokonalá kombinácia doštičiek Brembo Xtra a kotúčov Max a Xtra bola testovaná na skúšobnom zariadení a na ceste. Úspešne zvládla všetky najnáročnejšie skúšky najrôznejšieho druhu a ukázalo sa, že je riešením par excellence pre všetky nedávne modely vozidiel kompaktnej a strednej triedy a športových automobilov.
Zásady ochrany osobných údajov">