Prečo majú niektoré kotúče radu Xtra priechodné otvory, zatiaľ čo iné majú slepé otvory (jamky)?

Pred zakúpením výrobkov Brembo sa uistite, že sú kompatibilné s vašim vozidlom.
 
Otvory na brzdnom povrchu sú typické pre kotúče Brembo radu Xtra. Zlepšujú účinnosť sústavy s ohľadom na počiatočný záber, pocit na pedále, odolnosť voči zoslabeniu brzdného účinku a schopnosť odvádzania tepla.

Kotúče Xtra môžu poskytnúť riešenia dizajnu, ktoré sa líšia od pôvodného dizajnu kotúča v závislosti od typu aplikácie, na ktorú sa používajú (model automobilu, maximálna rýchlosť, hmotnosť a výkon motora). Týka sa to použitého materiálu a počtu, typu a vzoru otvorov na brzdnom povrchu.

V niektorých prípadoch sa namiesto priechodných otvorov uprednostnilo riešenie so „slepými otvormi“ (jamky), v iných prípadoch sa vybral špeciálny materiál schopný zvýšiť odolnosť voči termo-mechanickému namáhaniu, ktorému je kotúč vystavený.
 
Kotúče Brembo so slepými otvormi: Kód 0891631X
Jamky. Číslo dielu 0891631X
 
 
Kotúče Brembo s priechodnými otvormi: Kód 09B3521X
Priechodné otvory. Číslo dielu 09B3521X
 
 
Všetky tieto voľby boli urobené nielen kvôli zaisteniu najvyššej účinnosti výrobku, ale aj kvôli zachovaniu rovnakých bezpečnostných vlastností ako pri pôvodnom kotúči.

Vďaka týmto prispôsobeným riešeniam podľa kódu a aplikácie a mnohým testom vykonaným na podvozkových dynamometroch a na cestách sú všetky čísla dielov radu Xtra schválené podľa ECE-R90. To umožňuje a zaisťuje úplne bezpečné použitie na ceste.

Je ešte niečo, na čo sa chcete opýtať?

Kontaktujte tím technickej podpory Brembo. Naši technici sa vám ozvú čo najskôr!
Návrat na zoznam
Ako si vybrať správny výrobok
Prečítajte si nasledujúci článok
Našiel som dva brzdové kotúče, ktoré sa zdajú úplne rovnaké. Ako si mám vybrať správne číslo dielu?
Zásady ochrany osobných údajov">